WOW
הילף, מיין ווייב'ס שייטל איז לכאורה נישט אויסגעהאלטן
- דער תהלים איד
- אקטיווער שרייבער
- פאוסטס: 6158
- זיך איינגעשריבן: דינסטאג יולי 18, 2023 10:36 am
- x 13835
Re: הילף, מיין ווייב'ס שייטל איז לכאורה נישט אויסגעהאלטן
שנאה מאן דכר שמי'? ואפי' ת"ח ששונאין זל"ז בהלכה אינם זזין משם עד שנעשים אוהבים, אבל כאן כולם אהובים מתחילתו ועד סופו, ולא נמצא בזה איש אשר רוח שנאה בו, דנין על החפצא ולא על הגבראמשיב כהלכה האט געשריבן: ↑דאנערשטאג סעפטעמבער 12, 2024 3:29 pmאבל בגלל שלמדתי היטב את הנושא ואני מאוד אוהב לדון בזה בדיבוק חברים (בפרט חברים כמוך שיש להם אהבת ישראל ואינם דנים בנושא מתוך שנאה גלויה להסומכים על המתירים, רח"ל), נכנסתי לדיון הזה, וכדי להבין את הכותבים אני משתמש בתרגום גוגל, שהוא מתרגם בצורה מאוד עילגת, ואני צריך לנחש מה כוונת הכותב.נקודות טובות האט געשריבן: ↑דאנערשטאג סעפטעמבער 12, 2024 2:09 pm קודם כל שלום עליכם. דאס ערשטע מאל איך באגעגען מיך מיט דיר
-
- אקטיווער באניצער
- פאוסטס: 149
- זיך איינגעשריבן: דינסטאג יולי 30, 2024 4:44 am
- x 82
מאן דכר שמיה? רק תגלול 21 תגובות למעלה ותמצא...
"ת"ח ששונאין זל"ז בהלכה אינם זזין משם עד שנעשים אוהבים", ומכאן רואים מי ת"ח ומי לא... @נקודות טובות אכן עושה רושם של ת"ח, נוח לשמים ונוח לבריות.
"ת"ח ששונאין זל"ז בהלכה אינם זזין משם עד שנעשים אוהבים", ומכאן רואים מי ת"ח ומי לא... @נקודות טובות אכן עושה רושם של ת"ח, נוח לשמים ונוח לבריות.
קשה עלי לדלג ולספור 21 למעלה... (וכבמגילה ד: איידי דמתהפכי לי, ואולי זה נכנס בגדר 'מעולם לא אמרתי דבר וחזרתי לאחורי'...), אולי תואיל ולהציג המקום שם מצאת את הזלזול הקשהמשיב כהלכה האט געשריבן: ↑זונטאג סעפטעמבער 15, 2024 12:44 pm מאן דכר שמיה? רק תגלול 21 תגובות למעלה ותמצא...
אך באמת למותר לך לציין, כי בעיני כל הדברים הנאמרים ואפי' החריפים הם בלא איבה ומשטמה לאחינו בשרנו בעצם
-
- ניי צום טיש
- פאוסטס: 10
- זיך איינגעשריבן: מוצש"ק אקטאבער 21, 2023 10:56 pm
- x 10
איך וואלט נישט אזוי אוועקגעמאכט הרב משיב.דער תהלים איד האט געשריבן: ↑דינסטאג סעפטעמבער 10, 2024 4:21 pmמסתמא האט געשריבן: ↑דינסטאג סעפטעמבער 10, 2024 4:15 pmער ברעגט ארויס אז לויט טייל פוסקים איז דאס מותר. מוזט עס נישט אננעמען, אקוראט ווי מיר האבן נישט אנגענומען די היתר אויף מחוצות פון 10 טפחים און חלב סתם. סתם באטיטלען אלץ משכיל? ניין. לדעתי קענסטו אדער ענטפערן אדער מאקסימום זאגן אז מיין רבי האט מיך אנדערש געלערנט.דער תהלים איד האט געשריבן: ↑דינסטאג סעפטעמבער 10, 2024 3:58 pm
@משיב כהלכה לכתחילה לא בא לברר הסוגיא, רק לקרר את לב בני ישראל ממשיכי דרך התורה והמסורה. הוא כבר התיר כאן ללכת עם פאות ארוכות ומודרניות בדעת תורתו הגדולה והחשובה, כדרך המשכילים לדורותיהם. כך שלא ברור לי אם מותר בכלל לענות לענין. רק, כל לצינותא אסורה חוץ מלצינותא דע"ז.
וואס מיר וועלן מרוויח זיין? אז מיר זאלן נישט געבן פאר רוב שומרי תורה ומצוות א לעיבל אז זיי גייען גיין גלייך אין גהינום אריין. מיך איז גענוג אז מיר גייען נישט מיט מיט אסאך קולא׳ס כדעת רבותינו.
זאל ער גיין צו אלע פורמים וואו עס דרייען זיך די וואס באנוצן זיך מיט א מחיצה של עשרה טפחים, און צינדן אן LED לעקטער אום שבת.
"אלע" גדולי ישראל וועלכע האלטן אן דאס אידישקייט ווי אמאל, אן אויסנאם, שרייבן און האלטן אז יענע שייטלען זענען אסור לכל הדיעות. זיין אריינקומען דא איז נישט לפלפולא אדער לבירור הדבר, נאר להכעיס או לקרר את ישראל החרדים לדבר ה'.
הגם איך פארשטיי וואס באדערט אייך, זעט דא אבער אויס ווי מרעדט פון א ת"ח עצום. וואס קען גוט די סוגיא.
אים באדערט לכאורה דאס וואס @מסתמא זאגט. אז דו לעיבלסט אלע וואס גייען מיט שייטלעך כאילו זיי זענען עפעס מחוץ למחנה אידן.