מדינת ישראל אין מלחמה: חאמאס; חיזבאלא; איראן

נייעס אין דער אלגעמיינער גאס, לאקאל און נאציאנאל
אוועיטער
דער תהלים איד
אקטיווער שרייבער
פאוסטס: 5946
זיך איינגעשריבן: דינסטאג יולי 18, 2023 10:36 am
x 12844

Re: מדינת ישראל מלחמה - חרבות ברזל - שמחת תורה תשפ"ד

פאוסט דורך דער תהלים איד »

עובדיה האט געשריבן: מאנטאג אקטאבער 09, 2023 6:17 pm דאס האב איך געשריבן אויף אייוועלט נאך די מבצע שומר החומות:
https://www.ivelt.com/forum/viewtopic.p ... 4#p2782404
עובדיה האט געשריבן: דאנערשטאג מאי 20, 2021 7:13 pm למעשה האט מדינת ישראל יעצט געהאט די מערסטע ציווילע פאטאלטעיטן פון סיי וועלעכע מלחמה מיט עזה, דאס פאר זיך איז א שטארקע דורכפאל.

ווי ס'שטעלט זיך ארויס איז די מהלך פון מלחמה יעדע פאר יאר נישט קיין מהלך, כאמאס ווערט נאר שטערקער, אויף וואס ווארט מען, ווען זיי וועלן ח"ו האבן געהעריגע מיסעלס.

איין טאג וועט מדינת ישראל ממילא מוזן אריינגיין אין עזה, געהעריג זיי באקעמפן אזוי ווי אמעריקא האט געטוהן מיט אייסיס, וואס שפעטער אלס שווערער וועט עס זיין.
אזוי ווי מ'לאזט נישט דארט שרייבן קיין אנאליזן וועל איך עס דא שרייבן:

ווי ס'שטעלט זיך ארויס איז נגלה הדבר למפרע אז דאס לאזן כאמאס אהנגיין אין עזה אומגעשטערט געווען א גרויסע טעות.

זייער ציהל איז אלעמאל געווען צו עווענטועל קענען אטאקירן ארץ ישראל מיט א שטארקע כוח צו מאכן די מאקסימום דעמעדזש, און ווי לענגער מ'ווארט מיינט עס נאר אז זיי וועלן שטערקער קענען אטאקירן.

דאס מיינט אז מדינת ישראל האט נישט יעצט קיין ברירה נאר אריינגיין איבערנעמען עזה אינגאנצען ס'זאל זיין אזוי ווי פאר די התנתקות אין 2005, ווייל אויב נישט מיינט עס אז אין אפאר יאר ארום וועלן זיי קענען אריינקומען נאך שטערקער און מאכן נאך אסאך מער דעמעדזש.

יעצט די פלא איז אויף כאמאס וואס איז געווען זייער פלאן זיי ווייסן אז דאס וועט צווינגען מדינת ישראל זיי צו פארניכטן איז פארוואס נישט ווארטן ביז זיי ווערן נאך שטערקער.

(און דאס און ווי אויך די נישט נארמאלע שפיאנאש דורכפאל ברענגט ערענסטע שפיקולאציעס צו דאס איז נישט באיזה אופן אינטערגעשטעלט פון מדינת ישראל צו קענען האבן די געלעגענהייט מלחמה צו האלטן יעצט איינמאל פאר אלעמאל, ווי איידער שפעטער ווען כאמאס איז נאך שטערקער באפעסטיגט).

אבער ס'קען זיין אז כאמאס האט געזעהן אז זיי קענען נישט ווארטן צופיהל לענגער, ספעציעל מיט אזא רעכטע גאווערמענט וואס וועט זיי נישט לאזן זיך צופיהל אויפבויען, און באשלאסן אז יעצט איז געקומען די צייט צו אטאקירן מיטן גאנצען כוח, און וואס וועט זיין וועט זיין (בדומה צו על קאידא 11\9 וואס האט אטאקירט כאטש זיי האבן געוויסט אז דאס וועט ברענגן זייער ענדע).

אדער קען זיין אז זיי האבן עפעס פלענער חס ושלום אז חיזבאלע מיט איראן וועלן מיטשטיין מיט זיי וואס דאס שטעלט שוין יא די מדינה אין א סכנת קיום, די אייבערשטער זאל האלטן זיין רעכטע האנט.
מען האט עס דאך זיי געגעבן פאר א סיבה. ניין?

כ'רעד נישט צו ס'געווען א גערעכטע אפמאך. אבער די מדינה איז דאך געווען אין א סכנת קיום בעפאר'ן אהינגעבן אויך. יא?

סוי וואס איז שייך צו רעדן.
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
פאוסטס: 12815
זיך איינגעשריבן: דאנערשטאג יולי 27, 2023 11:12 am
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

די צאהל אומגעברענגטע דורך די חיות מטורפות איז ליידער ליידער ארויף צו די ריזיגע נומבער פון 1100.

עיני עיני יורדה מים על שבר בת עמי.😭
IMG_20231009_182136_272.jpg
IMG_20231009_182136_272.jpg (30.72 KiB) געזען געווארן 884 מאל
אוועיטער
רעגענדיגע זונטאג
אידטיש שרייבער
פאוסטס: 705
זיך איינגעשריבן: פרייטאג יולי 14, 2023 5:17 pm
x 1327

פאוסט דורך רעגענדיגע זונטאג »

ניקל האט געשריבן: מאנטאג אקטאבער 09, 2023 5:56 pm דרייט זיך נעבעך ארום א ווידעא פון א די קעמרע פון א קאר פון די אנטלויפענדע ביים פעסטיוואל, זיך יאגענדיג אוועק פונעם שוידערליכע בלוט באד, הערענדיג די סיריענס פון אונטערוויילעכץ, האט זיך די קאר גערוקט און די זייט מיינענדיג אז דאס איז צה"ל, נאר אויסצוגעפינען אז זיי האבן זיך אפגעשטעלט צו זייער טויט מיט קיין אפציע צו אנטלויפן מער פון גרויזאמע בארבארן!!
קענסט אריינדרייען די קליפ דא?
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

בילדער פון מדינת ישראל סאלדאטען היינט ביי די עזה גרעניץ.
IMG_20231009_182208_034.jpg
IMG_20231009_182208_034.jpg (108.45 KiB) געזען געווארן 879 מאל
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

די ווייסע הויז וועט ווערן באלאכטן מיט די מדינת ישראל קאלירן היינט נאכט, אין סאלידאריטעט מיט די בלוטיגע אטאקע.
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

אין א פאראייניגטע סטעיטמענט ארויסגעגעבן דורך די פירער פון אמעריקע, ענגלאנד, דייטשלאנד, פראנקרייך און איטאליע טוען די וועלט פירער גאר שארף פארדאמען חאמאס און שטעלן קלאר אז זיי וועלן זיכער מאכן אז מדינת ישראל האט די מעגליכקייט זיך צו באשיצן.

גלייכצייטיג טוט די סטעיטמענט ווארענען אנדערע אינעם ראיאן נישט צו אויסנוצן די געלעגנהייט.
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

ניקל האט געשריבן: מאנטאג אקטאבער 09, 2023 6:23 pm אין א פאראייניגטע סטעיטמענט ארויסגעגעבן דורך די פירער פון אמעריקע, ענגלאנד, דייטשלאנד, פראנקרייך און איטאליע טוען די וועלט פירער גאר שארף פארדאמען חאמאס און שטעלן קלאר אז זיי וועלן זיכער מאכן אז מדינת ישראל האט די מעגליכקייט זיך צו באשיצן.

גלייכצייטיג טוט די סטעיטמענט ווארענען אנדערע אינעם ראיאן נישט צו אויסנוצן די געלעגנהייט.
IMG_20231009_182332_573.jpg
IMG_20231009_182332_573.jpg (151.49 KiB) געזען געווארן 877 מאל
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

עזה
Screenshot_20231009_182354_Plus.jpg
Screenshot_20231009_182354_Plus.jpg (157.23 KiB) געזען געווארן 876 מאל
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

אפענע ניסים האט פאסירט שבת אינדערפרי ווען די חאמאס טעראריסן האבן פראבירט צו שטורעמען עטליכע ישובים קיבוץ סער און קיבוץ אלומים, וועלכע זענען די איינציגסטע ישובים אין דער דרום אומגעגענט אין וועלכן די איינוואוינער היטן שבת, זיי האבן עס נישט געקענען דורכברעכן דערנאך וואס דער צוים איז געווען פארשלאסן פאר פארקער צוליב שבת אין אזוי זענען זיי געראטעוועט געווארן פונעם בלוט באד.
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

קול קורא פון די ראשי ישיבה בית מדרש גבוה איבער די צושטאנד אין ארה”ק.
Screenshot_20231009_182629_WhatsApp.jpg
Screenshot_20231009_182629_WhatsApp.jpg (251.58 KiB) געזען געווארן 865 מאל
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

מד'י דעפיוטי גאנעראל פון די 300'סטע בריגאדע אליף אבדולא (ער איז א דרוזישער) איז אומגעקומען ביי פייער אויסטוישן מיט טעראריסטן ביים צפון גרעניץ אין לבנון.
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

אין דער לעצטער שעה האט צה"ל אנגעהויבן צו צעברעכן הויכע געביידעס וואו עס געפינען זיך טעראריסטן אדער פון וועלכע טעראר-סקוואדס קומען ארויס.

דאָס זענען הויכע בנינים אין חאן יונס, רימל, סג'עייה ובית להיא.

לויט די צה"ל, וועלן די אטאקעס פארמערט ווערן מארגן און אין די קומענדיגע טעג.
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

העמיר נעמען א שטיקל ברעיק
אי"ה באלד זיין צוריק
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

רעגענדיגע זונטאג האט געשריבן: מאנטאג אקטאבער 09, 2023 6:22 pm
ניקל האט געשריבן: מאנטאג אקטאבער 09, 2023 5:56 pm דרייט זיך נעבעך ארום א ווידעא פון א די קעמרע פון א קאר פון די אנטלויפענדע ביים פעסטיוואל, זיך יאגענדיג אוועק פונעם שוידערליכע בלוט באד, הערענדיג די סיריענס פון אונטערוויילעכץ, האט זיך די קאר גערוקט און די זייט מיינענדיג אז דאס איז צה"ל, נאר אויסצוגעפינען אז זיי האבן זיך אפגעשטעלט צו זייער טויט מיט קיין אפציע צו אנטלויפן מער פון גרויזאמע בארבארן!!
קענסט אריינדרייען די קליפ דא?
אפשר שפעטער
אוועיטער
דער תהלים איד
אקטיווער שרייבער
פאוסטס: 5946
זיך איינגעשריבן: דינסטאג יולי 18, 2023 10:36 am
x 12844

פאוסט דורך דער תהלים איד »

ניקל האט געשריבן: מאנטאג אקטאבער 09, 2023 6:29 pm העמיר נעמען א שטיקל ברעיק
אי"ה באלד זיין צוריק
אידטיש צאלט ריסעס טיים?

סתם נייגעריג...

יישר כוח @ניקל!!! ביסט מיין איינציגסטע נייעס קוואל.
אוועיטער
צפרא טבא
אקטיווער באניצער
פאוסטס: 104
זיך איינגעשריבן: דאנערשטאג אוגוסט 24, 2023 9:20 pm
x 80

פאוסט דורך צפרא טבא »

דער תהלים איד האט געשריבן: מאנטאג אקטאבער 09, 2023 2:32 pm שוידערליך שוידערליך.

ארץ אל תכסי דמם.

אידיש בלוט גיסט זיך!

נקום לעינינו נקמת דם עבדיך השפוך.

ווייס איך נישט צו ס'איז שוין צייט צו רעדן פון ארומיגע זאכן, אפשר אויף א פארום אומאפיציעל יא. (כהאב נישט געלייט אלעס ביז אהער, צופיל בלעטער).

ערשטנס, דאס אז ס'האט אנגעטראפן ערשט - און בעיקר - א געמיינע צוזאמקום ר"ל פון פורקי עול אום שבת קודש מיט מוזיק טענץ תוך כדי חילול שבת, צייגט אפשר בשל מי הרעה הזאת? ווי נישט ווי איז דער אויבערשטער א שונא זימה. איך שיהי' כיון שניתן רשות למשחית וכו', מען דארף גרויס רחמים. ירחם השם!

צווייטנס, איך מיין אז ווען נישט ס'איז געשען מיט מדינת ישראל און ווער עס רעדט נישט פאטריאטיש ווערט א שונא ישראל, וואלט זיך די וועלט איבערגעקערט מיט דעם שרעקליכן דורכפאל, ווי @Programming האט שין געשריבן. ס'איז ממש נגד הטבע. אזא געניטע פלאן, מיט אזויפיל מענטשן אינוואלווד, מיט אזויפיל טרענירונג און צוגרייטונג, זאל פשוט נישט ווערן אויפגעכאפט דורך שפיאנאזש?! און אזוי שלאבעריש רעאגירט דורך די לכאורה כמעט שטערקסטע מיליטער אויף דער וועלט?!

און אודאי, מ'גייט יעצט ווידער "איינמאל פאר אלעמאל מאכן סדר אין עזה". אבער אין עצה ואין תבונה נגד ה', ורק לי-ה עינינו.
זיי האבן געוויסט עגיפטן און אנדערע האבן געווארענט
זיי האבן נאר געדארפט א תירוץ פאר די אנדערע לענדער פארוואס זיי גייען אריין אין א קריג
די זעלבע וואס זיי האבן שוין געטוען בעבור
אוועיטער
עדיטאריעל
אקטיווער שרייבער
פאוסטס: 1168
זיך איינגעשריבן: פרייטאג יולי 14, 2023 10:46 am
x 3843

פאוסט דורך עדיטאריעל »

video-shows-the-visuals-from-gaza-this-morning-aft ... ngs.israel-palestine-gazastrip-palestinetiktok
כ'האב דיר גארנישט געטוהן - קוק מיר נישט אן שטרענג!
אוועיטער
אלטערנעסייד פארקינג
אידטיש שרייבער
פאוסטס: 888
זיך איינגעשריבן: מאנטאג סעפטעמבער 04, 2023 10:46 pm
x 1513

פאוסט דורך אלטערנעסייד פארקינג »

קומטס אריין לייקן און גיבן א שכ'ח פאר @ניקל פאר די באריכטן
קשאנובער
אקטיווער באניצער
פאוסטס: 140
זיך איינגעשריבן: דאנערשטאג יולי 27, 2023 1:24 am
x 178

פאוסט דורך קשאנובער »

אין די צייט וואס ניקל איז געגאנגן אויף פאזע לאמיר געבן א גרויסן שכח פאר'ן ארבעט ער לייגט אריין!! קלאר! קורץ! שארף! און צום פינטל!
שכח ניקל שכח!!

נישט געקאלט קול מבשר, נישט געקוקט אנדערע וועבסייטלעך, נאר ניקל מיט די אנדערע ניקס וואס העלפן ארויס מיט די אפדעיטס....
שכח!!
די קשאנובער האט געלערנט 25 שעה א טאג! איי סנאר דא 24 שעה, ער איז אויפגעשטאנען א שעה פרי!
אוועיטער
גראז
אקטיווער באניצער
פאוסטס: 284
זיך איינגעשריבן: זונטאג יולי 16, 2023 6:29 pm
x 195

פאוסט דורך גראז »

שכוח @ניקל!!
יערוף כמטר לקחי תזל כטל אמרתי, כשעירים עלי דשא וכרביבים עלי עשב
תינוק הבורח
אקטיווער באניצער
פאוסטס: 484
זיך איינגעשריבן: זונטאג יולי 16, 2023 9:03 am
x 393

פאוסט דורך תינוק הבורח »

ניקל האט געשריבן: מאנטאג אקטאבער 09, 2023 6:25 pm אפענע ניסים האט פאסירט שבת אינדערפרי ווען די חאמאס טעראריסן האבן פראבירט צו שטורעמען עטליכע ישובים קיבוץ סער און קיבוץ אלומים, וועלכע זענען די איינציגסטע ישובים אין דער דרום אומגעגענט אין וועלכן די איינוואוינער היטן שבת, זיי האבן עס נישט געקענען דורכברעכן דערנאך וואס דער צוים איז געווען פארשלאסן פאר פארקער צוליב שבת אין אזוי זענען זיי געראטעוועט געווארן פונעם בלוט באד.
יענע צוים איז שטערקער ווי די גרעניץ?
אוועיטער
Yankel
אידטיש שרייבער
פאוסטס: 721
זיך איינגעשריבן: זונטאג יולי 16, 2023 2:17 pm
x 1000

פאוסט דורך Yankel »

The Israeli military has announced that one of its deputy commanders has been killed in Monday’s exchange of fire between Israel and Hezbollah forces in southern Lebanon.
אוועיטער
Yankel
אידטיש שרייבער
פאוסטס: 721
זיך איינגעשריבן: זונטאג יולי 16, 2023 2:17 pm
x 1000

פאוסט דורך Yankel »

פרעזידענט ביידען גייט געבן א פרעסע קאנפערענס מארגען 1:00 וועגן די מלחמה
אוועיטער
Azoi Tzi Zugen
אקטיווער שרייבער
פאוסטס: 2279
זיך איינגעשריבן: פרייטאג יולי 14, 2023 11:39 am
x 5293

פאוסט דורך Azoi Tzi Zugen »

א שרעקליכע באריכט פון א פארכאפטע וואס האט זיך באוויזן צו ארויסראטעווען

Off Topic
מאי ברחה מהחוטפים: "שכבתי 3 שעות ליד גופות, רצחו בחור מול הפנים שלי"

עדות מצמררת של מאי חייט שניצלה מהמסיבה ליד רעים: "רציתי להתאבד לפני שמעלים אותי לרכב. המחבלים נתנו לי מכות בראש עם קרש רק כדי להשפיל אותי. ואז אחד אמר לי 'לכי'. רצתי כמו מטורפת. אחרי שלוש שעות ששכבתי כמו מתה פתאום שמעתי עברית". ניתאי, שגם הוא ניצל: "רצנו תחת יריות מכל כיוון"
יעל צ'כנובר , רענן בן צור|12:26

העדויות הקשות של הניצולים מהטבח שביצעו מחבלי חמאס במבלים שהגיעו למסיבת הטבע ליד קיבוץ רעים, ממשיכות לזרום - ומלמדות על גודל הזוועה הבלתי נתפסת שהתרחשה שם בשבת.

מאי חייט שעבדה בבר במסיבה יחד עם חברתה לירון שנרצחה באירוע, כבר הוחזקה בידי מחבלי חמאס שהתכוונו לחטוף אותה לרצועת עזה, אך הצליחה להימלט ברגע האחרון. כעת היא משחזרת את רגעי האימה: "בדיוק הלכנו לכיוון הקרוואן שלנו לשתות קפה כשהתחילו טילים. הפסיקו את המוזיקה וחיכינו שהטילים ייפסקו כדי שנוכל לנסוע הביתה. בר חברה שלי התקשרה אליי ואמרה שיורים עליהם ועל כל מי שנוסע על הכביש. לירון ואני רצנו לשוטרים ניסינו לשלוח לאנשים שיורים עליהם תגבור ואז הבנו שיש מחבלים קרובים. היה כאוס".

"הסתתרנו בחפ"ק של המשטרה, כולם ישבו על הרצפה, חלק בכו, חלק צעקו, חלק בהתקף חרדה וחלק בשקט מוחלט. חיבקתי את מי שבכה ולא הצליח לנשום ולירון כמו לירון עזרה לפצועים כשאנחנו תחת אש. היריות התחילו להתקרב, השוטרים עמדו דרוכים עם נשק ליד הדלת והסתכלו אחד על השני במבט מפוחד ואמרו: "מסתערים". הם הסתובבו אלינו ואמרו "תתפללו ותרוצו". הם יצאו החוצה - ונפלו אחד אחרי השני. הם ירו צרורות על המכולה ולרגע היה שקט, ברחנו לשדה, הסתובבתי אחורה וראיתי את לירון, היא לא באה איתנו.

"הבחור שהיה איתי כיסה אותנו בחול והיינו בדממה בערך שעה עד שהתחלנו לשמוע צעדים מתקרבים - והתפללנו. הם מצאו אותנו. שמונה מהם. עצמתי עיניים כי חשבתי שהם יירו בנו, אבל הם הרימו אותנו מהבור, לקחו את הטלפונים שלנו ואת כל מה שיש לנו בכיסים ואמרו בקשר: 'יש לנו עוד שני חטופים'".

"נסנו על נפשנו, הגענו לאמבולנס שהיה בשטח והתחבאנו מאחוריו, היריות הגיעו מכל כיוון. ראיתי מישהו בהמשך הדרך שצועק 'בואו לפה, זה יותר בטוח', רצתי אליו, אף אחד לא בא איתי. התחלנו לרוץ וראינו רכב מתקרב, זה היה בליין מהמסיבה והוא אמר לנו 'תעלו, אני נוסע לציר, נברח מהר'. עלינו לרכב שלו, הוא נסע לכביש והתחילו לירות עלינו, הוא ביצע פרסה לצד השני תוך כדי שיורים עלינו. הוא חזר חזרה לשטח ונתקע לו הרכב בחול בזמן שיורים עלינו. התחלנו לרוץ והבחור שנהג ברכב נעלם לנו. נשארנו רק אני והבחור השני. המשכנו לרוץ והוא ראה בור, נכנסנו לתוך הבור, החזקנו ידיים והתפללנו.

"אמרתי לו: 'אתה מכיר את הסיפורים של השואה שאנשים מתחזים למתים ואז לא שמים לב אליהם? זה מה שיקרה לנו', הוא כיסה אותנו בחול והיינו בדממה בערך שעה עד שהתחלנו לשמוע צעדים מתקרבים והתפללנו. הם מצאו אותנו. שמונה מהם. עצמתי עיניים כי חשבתי שהם יירו בנו, אבל הם הרימו אותנו מהבור, לקחו את הטלפונים שלנו ואת כל מה שיש לנו בכיסים ואמרו בקשר: 'יש לנו עוד שני חטופים'. אחד מהמחבלים התחיל לדבר איתי בערבית - ואמרתי לו שאני לא מבינה אותו. לא צעקתי, לא השתוללתי, נהייתי אפאטית. הוא שם עליי את הז'קט שלו בזמן שכולם מסתכלים עליי כמו נתח בשר כי הייתי עם גופיה - ושם עליי כובע על הראש ולקח את היד שלי. ביד אחת הוא החזיק טיל - וביד השנייה החזיק את היד שלי.

התחלנו ללכת, ראיתי שהם מחפשים דברים בשטח כמו סיגריות ושתייה, אז עזרתי להם ומצאתי. ולא ניסיתי להתנגד. הייתי קפואה. הבחור שהיה איתי התחנן על חייו ובכה, אמרתי לו: 'אל תבכה, זה מעצבן אותם, הכל יהיה בסדר'. בהתחלה הוא הקשיב לי. חלקם היו עם סכינים, חלקם עם פטישים. הוא ירד על הברכיים, ושוב צרח בכה והתחנן על חייו - ואז הוא כבר לא צעק יותר. הם רצחו אותו מול הפנים שלי. נשארתי איתם לבד, אחד מהם בא עם קרש ונתן לי כל כמה שניות מכה בראש רק כדי להשפיל, אחד מהם החזיק סכין וכל כמה שניות התקרב אליי איתו.

אבל המחבל הזה שמחזיק לי את היד צועק עליהם ולוקח אותי תחת חסותו. ממשיכים ללכת ומגיעים לכיוון רכב, נעמדתי חיפשתי את המחבל עם הסכין כדי להתאבד עליו לפני שהם מעלים אותי לרכב, הרכב לא הניע. המשכנו ללכת והמחבל עם הסכין שהרגע רצח את הבחור שהיה איתי אמר לי: 'אם תנסי לברוח, אני אהרוג אותך כמו שהרגתי את חבר שלך'. נשארתי לעמוד והמחבל שהגן עליי אמר לי: 'לכי'. התחלתי לרוץ, הסתכלתי אחורה, ראיתי שהם לא מכוונים נשק ורצתי כמו מטורפת.

נכנסתי מתחת לבמה נשכבתי ליד שלוש גופות, לקחתי מהדם שנזל מהגופה שלידי ומרחתי על הפנים ושכבתי כמו מתה שלוש שעות שהרגישו כמו נצח, שלוש שעות כשיש לידי מחבלים שיורים לכל עבר, שורפים את כל מה שמסביב והטילים מעליי, שלוש שעות שאני בין גופות מנסה להגן על עצמי. שלוש שעות שאני חושבת שאני היחידה שנותרה בחיים. פתאום שמעתי עברית, צרחתי: 'הצילו!', זה היה הצבא - והם לקחו אותי לקרוואן עם פרמדיקים ועוד ניצולים אבל היריות המשיכו. היו סביבי פציעות ומראות שאני לא אתאר פה.
את הנפש שלי הם רצחו ואני מקווה שאני אצליח לרפא אותה, אבל הם רצחו את חברה שלי, את לירון שלי, את הגיבורה שלי ואת זה אף אחד לא יוכל להחזיר"

ניתאי: "זה הרגיש כמו סרט ממלחמת העולם השנייה"

ניתאי שניצל אף הוא מהמסיבה סיפר: "כשהתחיל המטח לא התרגשתי יותר מדי, פשוט שכבתי על הרצפה. הייתי עם חבר שניהל את הארט של האירוע ואמרתי לו שאעזור לקפל. שמענו יריות, אבל חשבנו שבטח הצבא מטפל במחבלים בגבול - ובזה זה יסתיים. לא הבנו את סדר הגודל של האירוע. באזור 7:00 אמרתי לחבר שחייבים לעוף מכאן. התקשרתי לאחותי ואמרתי לה שאני רוצה שהיא תהיה על הקו ושתשמע. רצתי לכיוון השוטרים כדי שאולי יביאו לנו נשק. התקרבתי וראיתי את הקרב. הם צעקו עלינו לברוח משם. רצתי לוודאי ופגשתי שם מלא אנשים. צעקתי שחייבים לרוץ, שיעשו בנו טבח. חלק רצו, אבל חלק לא האמינו למה שאמרתי. עליתי למעלה וראיתי שיירה של רכבים בורחים. ניסיתי לפתוח דלתות של מכוניות אבל הן היו נעולות. פגשתי שני תיירים ארגנטינאים שהתחבאו לא טוב, צעקתי להם לבוא איתי. רצנו תחת יריות מכל כיוון - והגענו לוועדי אחר עם מטע זיתים. התיירים היו בריכוז מלא, ניסינו לייצר 360 מעלות של תצפית.

"שיחקנו עם המחבלים מחבואים כשאנחנו שומעים יריות מבחוץ. הגענו לאיזו מכולה וקלטנו אדם שוכב בפנים, זה אדם שחטף ירי אר פי ג'י, הוא מילמל כל מיני דברים. בכיתי ואמרתי לו: 'אחי, אני אוהב אותך אני מקווה שתהיה בסדר'"

"שמעתי מרחוק קריאת 'רוצו, הם כאן', היו מלא יריות, רצנו כמו מטורפים. נכנסו לשיחים. היינו במטע זיתים - וכמי שהיה לוחם בגולני אני יודע שזה הסיוט של כל לוחם. שיחקנו איתם מחבואים כשאנחנו שומעים יריות מבחוץ. הגענו לאיזו מכולה וקלטנו אדם שוכב בפנים, זה אדם שחטף ירי אר פי ג'י, הוא מילמל כל מיני דברים. בכיתי ואמרתי לו: 'אחי, אני אוהב אותך אני מקווה שתהיה בסדר', לא יכולנו להציל אותו היינו חייבים לדאוג לעצמנו. זו הייתה התלבטות כל כך קשה, זה נגד כל מה שלמדתי שלא משאירים פצועים מאחור, אבל לא יכולתי להרים אותו.

"פתאום שמענו שוב יריות וצעקו לנו רוצו, רצינו זווית ראייה וסידרתי את התיירים שוב ב-360, רציתי לשדר קור רוח. שמעתי יריות בבודדת שזה אומר שצה"ל נמצא באיזור, הצלחתי להבדיל בין הירי באוטומט לבין הירי שלנו המבוקר.

"ניסינו להסתכל ולראות מה קורה ורק שמענו יריות עם פיצוצים והפגזות. שלחתי לאחיות שלי מיקום, ואחותי העבירה את זה הלאה. החלטתי שאנחנו חייבים לחזור למכולה לעזור לבחור, ראיתי שיש שם עוד שתי בחורות שהיו במסיבה. אחת מהן קצינה במג"ב שהייתה בחופשה, היא הרגיעה אותנו - והייתה ממש על זה. עשו לו חסם עורקים והיה לו גם דימום בבטן. עברו מעלינו מסוקים וניסינו לסמן להם עם הידיים, הייתה לי תקווה שהוא ינחת שם ויחלץ אותנו.

"בנקודה זו בעדות ניתאי נשבר בבכי: "כל הזמן חשבתי על החברים שלי, המשפחות לא שמעו כלום, התקשרו אליי ואמרתי 'אני לא יכול לדבר - יורים עלינו'.

"שמעתי אופנוע נכנס לוואדי, פחדתי שנשמע ערבית ממנו, חיכיתי שהרעש של האופנוע יפסיק ואז שמענו. הם היו מטרים מאיתנו, אבל לא ראינו אותם, רק שמענו עד שהם התקרבו עוד אלינו. הם היו באיזה בלגן ביניהם, הם חיפשו אותנו ושמעו אותנו כנראה - והתקרבו לכיוון שלנו. אמרתי לעצמי בלב שיהיה בסדר ופתאום התחלנו לשמוע עוד דברים מהכיוון השני שלנו. אמרנו שברגע שמישהו קולט אותם אנחנו תוקפים אותם. ברגע שהם התקרבו אלינו התחילו צעקות ושמענו אותם מתרחקים, שמענו יריות בבודדת והם כנראה הלכו לכיוון של הכוחות שלנו.

"ראינו ילד ערבי בדואי וכל כך התלבטתי אם לקום אליו, או שהם יראו אותי. הסתכלתי על הילד, תיארתי לעצמי שהוא עובד בחקלאות שם, הוא היה מבולבל ומפוחד. החלטנו שאנחנו לא יכולים להסתכן ולנסות להגיע אליו. כשהם התקרבו מאוד, הפצוע פשוט קם כי הוא הבין כנראה שהם ממש כאן והוא התחיל לרוץ כשהוא מחזיק את הבטן המדממת. הוא התחיל לרוץ וחזר אחורה כי הוא הבין שהוא עשה טעות. שמעתי אותם מדלגים מעלינו, אמרתי 'שמע ישראל' ופניתי לאבא שלי שנפטר לפני שלוש שנים ושומר עלי מלמעלה.

פתאום לא שמעתי אותם יותר, הם הלכו אחורה. זה היה דקות שהרגישו כמו נצח. רק לא רצינו להיתפס על ידי הכלבים האלה שרצחו את החברים שלנו, חברים שבאו למסיבה.
בזמן שהם התרחקו התחלתי לנשום שוב, אני לא יודע מה היה שם - ולמה הם התרחקו. לא הייתי רגוע, חיכינו שהזמן יעבור. אחרי שעה בערך צעקו לנו, ניסיתי להבין מה זה ומשהו באיך שהם קראו לנו באנושיות, היה ברור שזה משלנו. חיבקתי את אחד הקצינים ואמרתי לו תודה ושאני אוהב אותו. זה הרגיש כמו סרט ממלחמת העולם השנייה כשראו את האמריקאים באים והיהודים קפצו אליהם.

ביקשתי מהם נשק, אני עובד באבטחה כבר הרבה זמן, אחד הקצינים הביא לי את הנשק ואמר בקשר לטנדרים להגיע אלינו ולחתוך שמאלה חזק. הקצינה ממגב גם לקחה נשק, היא הייתה מדהימה כמו וונדר-וומן שם.

הגיעו ניידות להעמיס את הפצועים, עלינו על הטנדרים והייתה תחושה של בריחה. הגענו לתחנת משטרה ופגשתי שם את אחד החברים שהשארתי במסיבה, הוא סיפר שהוא שמע שיש חבר׳ה שלנו שהגיעו לפטיש. כרגע האמנתי שהמקום הכי בטוח היה התחנת משטרה באופקים.

היינו בלי נשקים, וכולם תפקדו כמו גיבורים. הפכנו לאנשי צללים, זה היה מטורף. היה מטווח ברווזים של 5,000 איש ואנשים פשוט תפקדו, ניתלו על עצים. כשנפגשנו בתחנה, חיזקנו אחד את השני. יש הרבה סטיגמות וסטריאוטיפים על הסצנה הזאת של המסיבה אבל אני חייב לומר שהרעות, והאכפתיות שהייתה שם, עד עכשיו אנשים לא מבינים את הסדר גודל של מה שהיה שם.

אנשים חייבים לדבר, מי שלא זה מי שיחטוף את הטראומה. אני אצא מזה, אני לוקח חיזוקים מהסביבה. אני קורא לכל מי שהיה שם, כל הלוחמים שהגיעו לשם - תדברו. זה חשוב כל כך".
אוועיטער
ניקל
אידטיש נייעס באריכטער
x 29403

פאוסט דורך ניקל »

דער תהלים איד האט געשריבן: מאנטאג אקטאבער 09, 2023 6:33 pm
ניקל האט געשריבן: מאנטאג אקטאבער 09, 2023 6:29 pm העמיר נעמען א שטיקל ברעיק
אי"ה באלד זיין צוריק
אידטיש צאלט ריסעס טיים?

סתם נייגעריג...

יישר כוח @ניקל!!! ביסט מיין איינציגסטע נייעס קוואל.
:lol:
קענסט עס נאך ערלעדיגן.
שרייב פאוסט