ענינים ומכתבים מהצדיק ר' אשר פריינד זי"ע

פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
פאוסטס: 1924
זיך איינגעשריבן: זונטאג יוני 02, 2024 4:29 pm
x 3432

Re: ענינים שונים ממשנתו מהצדיק ר' אשר פריינד זי"ע

פאוסט דורך פשוט און גראד »

פשוט און גראד האט געשריבן: זונטאג יוני 09, 2024 4:01 pm שלום,

מ’מאכט עס אויף, אפשר וועלן יודן הנאה האבען, כפי הלייקס וועל מיר ממשיך זיין בעזר הב’
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

Re: ענינים ומכתבים מהצדיק ר' אשר פריינד זי"ע

*אתה לא מיואש - אתה סתם עצלן!*

מרגלא בפומיה דרב אושר:
"כי ממנו ניקח לעבוד את ה'. מהעברים ומהנסיונות שלנו, לומדים איך לעבוד את ה' ״ *מזה מתפתחים ברוחניות*.

הרבש"ע נותן לאדם את נקודת העבודה שלו בעולם, אבל כיון שאין לנו את ההבנה איך להוציא את זה אל הפועל, הקב"ה נותן לנו את ההבנה והרגש על ידי שמביא אותנו למצב של עצבות, או תאוות, וכל כיוצא בזה, *ומהדברים האלו האדם צריך למצוא שזו נקודת העבודה שלו בעולם.*

באתי אליו כבחור צעיר ושחתי לפניו את לבי על ניסיונותיי וכשלונותי, ובתוך כך פלטתי "*אני מיואש*".
מיד הפסיק אותי והניע בראשו לשלילה, "*אתה לא מיואש, אתם סתם עצלן ומוזנח*" אמר לי, "כי מהו הנגטיב של ייאוש ? הרי לכל דבר ישנו צד הפכי שלו. ההפך *מאור-חושך*, ההפך *מטוב-רע*. מהו ההפך של ייאוש? האם זו ההתלבטות שלך?
אלא מאי, *אתה סתם עצל שלא רוצה להילחם עם עצמך*. קל לך לדבר על ייאוש ולומר אני מיואש, אז אתה אומר *שאתה מיואש*.
אל תקרא לזה "*ייאוש*" תקרא לזה "*עצבות*".
את התרופה לעצבות אנו מכירים: "*שמחה*"
צא לשדה הקרב שבין שמחה ועצבות *והילחם שם*.
שם מקומך האמיתי, ושם תוכל לנצח.
*אל תחפש שדה קרב דמיוני שבו מובטחת לך הנאת העצלות...*

(ר' יהודה פרוש – ר' אשר מפי תלמידיו)
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

שיחת ההרב אברהם הררי שליט"א – ט"ו בשבט התשפ"ד

*חלק אחרון*

..וצריך לעשות *בשביל כלל ישראל*, וכל דבר שעושים בתפילה, במצוות, *להיות רציניים בדבר*, כי הזמן הוא לא פשוט, *זה לא משחק*, הריבונו של עולם מתכוון ברצינות, הוא רוצה את הגאולה ורואים את המהלכים *שהוא לוחץ*,
לכן אנו צריכים להתעורר.
ואם הדבר יבוא ואנחנו נישאר *בתרדמה* שלנו אוי לנו ואבוי לנו,
והרבש"ע הראה לנו מה שארע בדרום בשמחת תורה, הרבש"ע הראה לנו מה שהקליפה יכולה לעשות, מהו הכוח של הקליפה, *ומאיפה לקליפה יש כוח?* מאיפה שאני *לא התאפקתי* עם המידות שלי, משם יש להם כוח! מאיפה יש להם כוח לעשות מעשים של אכזריות ולרצוח וכל מעשיהם ?? זה מאיתנו בא, לא מהם, *כי כל הגויים זה קליפה זה ישראל*, הכל בא *מהעוונות שלנו*, מאיפה יש להם אש לרצוח אותנו? *מהאש הזאת שאנחנו לא מעלים אותה חזרה*, כמו שדיברנו קודם, *להכיר במחשבה שזה הבורא*.

אלא אנחנו מאשימים את החבר *והולכים אחרי התאוות* ואחרי שטויות של העולם, *ומזה יש להם כוח*, אז הקליפה מתנקמת בחזרה.
ופעם במלחמת המפרץ *אמר רב אושר*:
מאיפה יש להם כוח לירות טילים על ישראל, *מהאש שאנו לא מעלים את המידות למעלה*, מזה עף עלינו טילים, זה הכל בא מאיתנו, *אין שום חיות בגויים בשום דבר, זה הכל הקדושה, "ואתה מחייה את כולם" כמו שהוא מחייה את המידות הרעות שלנו, הוא גם מחייה אותם, את הגויים.*
וזה תלוי אם אנחנו את *המידות שלנו*, את הכעס והרציחה והניאוף וכל הרשעות שלנו אנו *מעלים את זה חזרה, שזה יישאר בקדושה, אז להם לא יהיה את זה, לא יהיה להם כוח,
אבל אם אנחנו *מוציאים את זה לטבע אז מזה יש להם כוח*.

עכשיו הזמן להתעורר ולצעוק לבורא שיציל אותו מהניסיונות. ויציל אותנו מהבשר ודם,
כמו שרב אושר היה אומר לנו:
"לצעוק לה', *ריבונו של עולם אתה בראת אותי בשר ודם*, והבשר ודם שלי מציק לחטא, תרחם אותי אני לא יכול להחזיק מעמד, *אני לא יכול בלעדיך*, אל תטשני ואל תעזבני אלוקי ישעי,
שאתה שולח לי ניסיון *להיפגש עם המציאות שבראת אותי*, תן לי שם קשר איתך מהשפל שבראת אותי ותשלח לי שיהיה לי לנגדי תמיד *את הסיבות שלך* שאני לא אוציא את המידות שלי מהכח אל הפועל...

(קול אמרי אשר)
בן מלך
אקטיווער באניצער
פאוסטס: 237
זיך איינגעשריבן: פרייטאג יולי 14, 2023 11:56 am
x 350

Re: עינינים, ומכתבים מ’הצדיק ר’ אשר פריינד זי"ע

פאוסט דורך בן מלך »

שמח האט געשריבן: זונטאג יוני 09, 2024 4:19 pm עפעס מער אינפאמאציע איבער דעם איד?
איך זעה מ׳האט דיר נישט געענטפערט געהעריג. ר׳ אשר זצ״ל איז געווען א באקאנטע גדול אין ירושלים מיט זייער א אייגנארטיגע מהלך אין ביטול היש, גאווה וכדו. געהאט א אפענע שטוב ווי מאסן לבבות נשברות פלעגן טרעפן דארט אביסעל מנוחה, אנגעפירט ריזיגע חסד אפעראציעס איבער ארץ ישראל.

אסאך באקאנטע עובדים האבן זיך געדרייט ביי אים, געווען ממש א בעל מופת און געהאט אפענע אויגן. א אדם גדול וקדוש.

דא האסטו אביסעל איבער אים אויף אייוועלט.

https://www.ivelt.com/forum/viewtopic.p ... 4c7b3e3bff
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

בן מלך האט געשריבן: דאנערשטאג יוני 20, 2024 2:44 am
שמח האט געשריבן: זונטאג יוני 09, 2024 4:19 pm עפעס מער אינפאמאציע איבער דעם איד?
איך זעה מ׳האט דיר נישט געענטפערט געהעריג. ר׳ אשר זצ״ל איז געווען א באקאנטע גדול אין ירושלים מיט זייער א אייגנארטיגע מהלך אין ביטול היש, גאווה וכדו. געהאט א אפענע שטוב ווי מאסן לבבות נשברות פלעגן טרעפן דארט אביסעל מנוחה, אנגעפירט ריזיגע חסד אפעראציעס איבער ארץ ישראל.

אסאך באקאנטע עובדים האבן זיך געדרייט ביי אים, געווען ממש א בעל מופת און געהאט אפענע אויגן. א אדם גדול וקדוש.

גארנישט ביטול היש, סך הכול געזאגט דעים אמת מיט פאטערליכקייט.
בן מלך
אקטיווער באניצער
פאוסטס: 237
זיך איינגעשריבן: פרייטאג יולי 14, 2023 11:56 am
x 350

פאוסט דורך בן מלך »

פשוט און גראד האט געשריבן: דאנערשטאג יוני 20, 2024 2:56 am

רעד צו זיינע תלמידים. ער האט מורא׳דיג שטארק געארבעט און געפאדערט דערויף, ער האט געהאט זייער א שארפע מהלך איבער דעם. אמונה פשוטה ממש מיט מסירת נפש. דו קענסט גארנישט!
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

בן מלך האט געשריבן: דאנערשטאג יוני 20, 2024 3:02 am
פשוט און גראד האט געשריבן: דאנערשטאג יוני 20, 2024 2:56 am

רעד צו זיינע תלמידים. ער האט מורא׳דיג שטארק געארבעט און געפאדערט דערויף, ער האט געהאט זייער א שארפע מהלך איבער דעם. אמונה פשוטה ממש מיט מסירת נפש. דו קענסט גארנישט!
נו דעיס איז דאך נישט מער ווי פון די אמת
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

ליל שישי, סיפורים.

*שגרה של מופתים*

פעם נסע רב אושר עם מספר חברים למושב בית מאיר.
הנהג היה אמנון והוא לא שם לב שכשיצאו מירושלים *לא היה לו מספיק דלק*. כשהגיעו לבית מאיר *נגמר להם הדלק.*
אחרי שהרב גמר את סידוריו, עלה לרכב ואמר לאמנון לנסוע.
אמנון התניע את הרכב , המנוע פעל, אז הוא אמר לרב *שאין לו דלק*,
הרב אמר לו ״ *סע!*״ והוא אכן נסע ונסע…. *עד שהגיעו חזרה לירושלים לביתו של הרב.*

כעשרה מטרים לפני הבית של הרב השתתק המנוע והמכונית הידרדרה על לביתו של הרב.

אז אמנון אמר לרב ״ *לא יכולת לעשות את המופת שאגיע עוד 50 מטר לתחנת דלק ברחוב הטורים*?״

ענה לו רב אושר ״ *עד כאן לא מספיק לך..??*״ 🙃

(הרב רחמים זבולון זצ״ל)
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

חלק משיחת רב אושר זיע"א *בעיצומה של מלחמת יום כיפור.*
(מוצאי יו"ט ראשון סוכות תשל"ד)

...אנו עומדים עכשיו במצב מאד קשה. *המלחמה הזו לא פשוטה*, אמריקה ורוסיה עוד יכולים להגרר כאן למלחמה ותהיה מלחמת עולם ח"ו.

ראינו בהפטרה שכלל ישראל עוד צריך לעבור את *מלחמת גוג ומגוג*, וזוהי מלחמה מאוד קשה כפי מה שכתוב שם.
אולם השורש של כל המלחמות הללו הוא *מחמת חטא עץ הדעת* שאנו פגמנו ועדין עומדים *עד היום בפגם.*

וכשם שאם אדם הראשון היה *עומד בניסיון* ולא פוגם לא היינו מגיעים למצב הזה שצטרך לעבור את מלחמת גוג ומגוג, כך אם אנו *נתקן את הפגם* הזה לא נצטרך לעבור את המלחמה הקשה.

ואם אנו *נתאחד בכל הכאבים* שהיצה"ר מגלגל עלינו, ונדע שזה לא היצה"ר, רק *הרבש"ע שולח לנו* את המכאובים הללו שיכולים להביא לידי פירוד *בכדי שאנו נתחזק ונתגבר*, ואח"כ נשאל את השאלה איך אני מחזיק מעמד עם החבר הזה?

ומזה "אחזה אלוקה" – *יש מישהו שמאחד אותנו, מזה נגיע אל התכלית.*
אך לא נוכל להגיע במצב הזה כל עוד אנו חיים *באינטרס של הסיפוק.*

רק אם נחיה *בפחד* מן המצב שלנו *ומהיסוד* הרע *שלנו*, ולא נחיה *בסיפוק* מהדיבורים הנעימים שיש לי עם החבר, או מהטובה הגדולה שהיה לי ממנו, רק *נחיה עם היסוד שלנו* ונהיה "כגמול עלי אמו".

אז, כאשר נגמרים האינטרסים *צומחת אהבה שאינה תלויה בדבר*, בבחינת אהבה דוד ויהונתן שאינה בטלה לעולם.

(חברותא)
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

*המשך להלן
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

.*

...כשנגיע לבחינה הזו כבר לא נצטרך לעבור את ההפטרה של היום.
כשנהיה כארבעת המינים בלא טעם ובלא ריח רק עם אמונה פשוטה, ונהיה אגודים "והיו לאחדים בידי" בכח זה יהיה השלימות של השם. וכשיהיה "ליחד שם י-ה בו-ה ביחודא שלים בשם כל ישראל" ממילא כבר לא יהיה עמלק. אין *רוסיה, ואין אמריקה*, יש רק "*ביום ההוא יהיה אחד ושמו אחד*".

ואז יקויים "ועלו מושיעים בהר ציון לשפוט את הר עשיו".
*כל הנשמות הגדולות של הצדיקים האמיתים שכולם עומדים ומחכים שאנו נעשה את התשובה הזאת* בבחינת "והיו לאחדים בידי" וכולם כבר יהיו באחדות- יבואו לקראתינו, ומנגד יבואו כל האויבים שלנו המשחיתים והמזיקים שליחי השטן, שעליהם אמר דוד המלך "תכלית שנאה שנאתים לאויבים היו לי", *וזה יהיה הסוף שלהם*.
גם רוסיה וגם אמריקה שניהם שונאים אותנו, *אמריקה* הולכת איתנו כי היא חוששת לאבד את אחיזתה במזרח התיכון *ולא בגלל שהיא אוהבת אותנו.*

לכן אנו צריכים *לבקש מהרבש"ע* שבזכות הימים האלה של זמן שמחתו, בהם יש לנו את מצוות ארבעת מינים שהתכלית שלהם היא "*והיו לאחדים בידי*" הוא יזכה אותנו *שהקליפה לא תתערב ביננו* ואו נהיה מאוחדים עם הרבש"ע, וכל הניצוצות שנדחו שנתפזרו ב *חטא עץ הדעת וחטא העגל* יתלכדו בבחינת ליחד שם י-ה בו-ה שיגמרו הרחמים ויהיה רק משפט.

*וע"י שאנו נחיה ביחד* הרבש"ע יזכה אותנו שלא נצטרך לעבור את מלחמת גוג ומגוג, והוא ימחה את זכר עמלק בלי שיהיה לנו ייסורים וללא שישפך דם של העם היהודי.

המשך..

שאלתי את אחד החברים מיד עזרה, מהי *אחדות* בפועל? איך מגיעים אליה? מה עושים?
ענה לי: *אחדות פירושו, לא לדבר ולא לקבל לשון הרע אחד על השני*

*סיום.*

...מספיק דם דם כבר נפשך, בכל הדורות שפכו את דמינו, כמה זמן עבר ממתי שנהרגו ששה מיליון יהודים.
וכמה דם נשפך בשנים שאחרי זה. וכמה דם נשפך ממלחמת יום הכיפורים ועד היום,.
*שיהיה כבר מספיק לפני הרבש"ע*.

ושהוא יוליך אותנו בדרכים הנכונות שנזכה להגיע "לאחדים בידי" ונזכה להיות ביחד איתו.
דהיינו שנאהב אחד את השני בכל הזמנים, *ולא נדבר לשון הרע אחד על השני, ונקבל רק אמת אחד מהשני*.
אז נזכה שיהיה "מחה תמחה את זכר עמלק מתחת השמים" ויהיה להם מיתה משונה, ואנו נזכה לקבל את שרשי הנפש של הצדיקים האמיתיים ואת האורות שלהם, אז נזכה לשלימות כמו שהם זכו, ואז יהיה יחוד י-ה בו-ה ללא מציאות הקליפה והקב"ה יבנה את הבית השלישי.

שהרבש"ע יזכה אותנו שלא יישפך עוד דם, וישלח לנו את משיח צדקנו ללא הכאבים העמוקים שכתובים בהפטרת היום.
*כאשר אנו נתאחד כל הדברים הללו לא יהיו*. הקב"ה את עמלק ללא שישפך דם יהודי, ויביא את כל אחד תחת גפנו ותחת תאנתו, ונזכה להלקריב לפניו קרבנות.
וכמו שבימי צאתך מארץ מצרים הוא בנה לנו את הבית הראשון והבית השני, כך הוא יזכה אותנו במהרה בימינו בבית השלישי, בלי שפיכות דם ובלי כאבים *רק עם שמחה*.

היום הוא זמן שמחתנו ואנו מבקשים שהרבש"ע יקיים את זה, עכשיו הוא זמן מתאים ביותר, *צריך לבקש מהרבש"ע שנתאחד ביחד, ולא נדבר לשון הרע אחד על השני*, והוא יגאל אותנו, וישלח לנו את משיח צדקנו, וימחה את זכר עמלק בלי שישפך דם יהודי,
אכי"ר.

(חברותא)
בן מנחם
אקטיווער באניצער
פאוסטס: 110
זיך איינגעשריבן: זונטאג מאי 26, 2024 5:03 am
x 206

פאוסט דורך בן מנחם »

ס'לוינט זיך צו טרעפן א יוד וואס האט גקענט ר' אשר וואס זיי האבן צו פארציילן ס'לאזט זיך נישט גלייבן אז אזא צדיק איז געווען דא מיט אונזער דור
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

שמענו שיחה של חבר מיוחד מיד עזרה:

*הקב"ה אינו גוף ואין הוא דמות הגוף ואין ישיגוהו בעלי הגוף*, אלא הקב"ה מתגלה לעינינו *על ידי סיבות*,
על ידי דמויות ולבושים, ועל ידי מידות.

ז"א זה באשתו, וזו בבוסית שלה, וזה בכעס וזה בקנאה וכן הלאה והלאה, כדי שנכיר בו *וניתן את ההכנעה אליו ולא נשיב מלחמה השערה לדמות,*

והכל על ידי לבושים וסיבות שונות ומשונות בכדי שנכיר בו ונמליך אותו עלינו, עילת העילות וסיבות הסיבות, *ולית לי מגרמיה כלום.*

נו נו... ולמעשה..
אז הנה המחשה אצל הרב זצ"ל.

*סיפר הרר"ז זצ"ל:*
פעם הייתי צריך לקחת מרב אושר סכום של 110 אלף לירות כדי לקנות ברזלים לבניין שהקים הרב.

הרב הוציא מכיסו את כל הכסף שהיה לו וזה הסתכם בסך של 90 אלף לירות בלבד.
אני חיכיתי שייתן לי עוד 20 אלף לירות ולרב לא היה.
באותו רגע נפתחה הדלת ומישהו הביא לרב חבילה של שטרות ואמר לו "זה כסף מעשר"
הרב נתן לי מזה 20 אלף לירות ואמר לי
" *אתה רואה את הקב"ה, הנה הוא פה ביד*".

אפרעיילאך שאבעס.

נ.ב.
מי שרוצה לשמוע שיחות/תהלים של רב אושר זצ"ל ושיחות של חברים וותיקים והדוקים להדרך של רב אושר זצ"ל זה המספר של יד עזרה. ולשומעים ינעם. *077-2228644*
עלו והצליחו.
בן מנחם
אקטיווער באניצער
פאוסטס: 110
זיך איינגעשריבן: זונטאג מאי 26, 2024 5:03 am
x 206

פאוסט דורך בן מנחם »

שטארקע זאכן שכוח פארן ברענגן
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

שמענו שיחה של חבר מיוחד מיד עזרה:

*הקב"ה אינו גוף ואין הוא דמות הגוף ואין ישיגוהו בעלי הגוף*, אלא הקב"ה מתגלה לעינינו *על ידי סיבות*,
על ידי דמויות ולבושים, ועל ידי מידות.

ז"א זה באשתו, וזו בבוסית שלה, וזה בכעס וזה בקנאה וכן הלאה והלאה, כדי שנכיר בו *וניתן את ההכנעה אליו ולא נשיב מלחמה השערה לדמות,*

והכל על ידי לבושים וסיבות שונות ומשונות בכדי שנכיר בו ונמליך אותו עלינו, עילת העילות וסיבות הסיבות, *ולית לי מגרמיה כלום.*

נו נו... ולמעשה..
אז הנה המחשה אצל הרב זצ"ל.

*סיפר הרר"ז זצ"ל:*
פעם הייתי צריך לקחת מרב אושר סכום של 110 אלף לירות כדי לקנות ברזלים לבניין שהקים הרב.

הרב הוציא מכיסו את כל הכסף שהיה לו וזה הסתכם בסך של 90 אלף לירות בלבד.
אני חיכיתי שייתן לי עוד 20 אלף לירות ולרב לא היה.
באותו רגע נפתחה הדלת ומישהו הביא לרב חבילה של שטרות ואמר לו "זה כסף מעשר"
הרב נתן לי מזה 20 אלף לירות ואמר לי
" *אתה רואה את הקב"ה, הנה הוא פה ביד*".

נ.ב.
מי שרוצה לשמוע שיחות/תהלים של רב אושר זצ"ל ושיחות של חברים וותיקים והדוקים להדרך של רב אושר זצ"ל זה המספר של יד עזרה. ולשומעים ינעם. *077-2228644*
עלו והצליחו.
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

*אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר*.
*רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם*. (תהלים קכ)

אומר המלבי"ם
*אויה לי*": כבר אוי לי "אם גרתי משך" או אם "שכנתי עם אהלי קדר" *שהם אנשים פראים אויבים ומעיקים*, אבל,
*רבת*: רעה זו *רבה יותר*, מה "ששכנה לה נפשי עם שונא שלום", שאני שוכן בתוך אחי בין בני ישראל *והם שונאים שלום* והוא גרוע יותר מבני קדר ומשך, כי...

*אמרות של ר' אשר זיע"א*

...הגלות שאנו נמצאים בה עד היום. אחרי כל כך הרבה אלפי שנים אנו יושבים עוד על הארץ,באשמתנו.
*אבל אשמים אנחנו*. אם היינו לומדים
את *התורה לשמה* כראוי, מתוך הכרה ש"מה אנו ומה חיינו" *והתורה היא האמא*, לא היו נופלים קורבנות מהבנים והבנות שלנו.
אין לכם מושג מה שקורה.
*כל אחד היה מתעלף* ולא היה מחזיק מעמד אם הייתם יודעים מה קורה עם
בנות ישראל אצל הגויים.
*אין אף אחד מאיתנו שמתעורר לבכות על השכינה* שהיא צריכה לתת
את הכוחות. כל אחד הולך לדרכו, *וחושב רק על העסקים שלו. להרויח עוד כמה אלפי לירות* עוד כמה אלפי דולרים, לקנות ולמכור, ועם זה הוא *מוכר את הרבש"ע*
כבר לא זוכרים אותו.

ה' ישמרנו מה שקורה. אתם לא יודעים. כל אחד מונח *במחשבות שלו ובטרדות שלו* ואינכם יודעים מה קורה, איזה חושך יש, כמה שחור וכמה מר.
בנקודות *הכי עמוקות* שאנו שומרים על הבנות שלנו שמה קורים אסונות.
אני מונח בזה ומר לי.
אין לי למי לדבר על כך, בגלל שאם נדבר ילכו להשמיץ את הילדים של פלוני ולא ילכו לבכותעליהם.
אבל תדעו שהמצב מאד מאד שחור ומר. אין לכם מושג מהי הגלות.

(מתוך צעירי החברותא)
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

וְהִנֵּה תַּנּוּר עָשָׁן וְלַפִּיד, *שִׁמְעוֹן בַּר אַבָּא בְּשֵׁם רַבִּי יוֹחָנָן* אָמַר:
אַרְבָּעָה דְּבָרִים הֶרְאָה לוֹ, *גֵּיהִנֹּם, וּמַלְכֻיּוֹת, וּמַתַּן תּוֹרָה, וּבֵית הַמִּקְדָּשׁ*, אָמַר לוֹ, כָּל זְמַן שֶׁבָּנֶיךָ *עֲסוּקִים בִּשְׁתַּיִם*, הֵם *נִצּוֹלִים מִשְׁתַּיִם*.
*פֵּרְשׁוּ מִשְׁתַּיִם, הֵם נִדּוֹנִין בִּשְׁתַּיִם*. אָמַר לוֹ בַּמֶּה אַתָּה רוֹצֶה שֶׁיֵּרָדוּ בָנֶיךָ, בַּגֵּיהִנֹּם אוֹ בַּמַּלְכֻיּוֹת, רַבִּי חֲנִינָא בַּר פָּפָּא אָמַר אַבְרָהָם בֵּרַר לוֹ אֶת *הַמַּלְכֻיּוֹת…* (בראשית רבה מ״ד: כ״א)

מתוך שיחה של הרב זיע"א.

...למרות שאנו *לומדים תורה ונותנים צדקה ועוסקים בחסד*, אך כשמקיים מצות *לתועלת עצמו* הכל נופל *בעמקי הקליפות* ולא נשאר מזה שום דבר.
והראיה, אם היה לזה ערך זה היה מביא
שנשמע את "ברוך כבוד ה' ממקומו", *שהרבש"ע הוא מקומו של עולם* קיומו וחיותו *ולא העולם מקומו*,

ר"ל שאין העולם מציאות לעצמו שצריך לעשות לו שם מקום. עכשיו במקום שהקב"ה יהיה מקומו של עולם נהיה העולם המקום שלהרבש"ע.

כולם לקחו את המקום שלו, *והעולם נהיה מקום של מריבות מי בראש*.
כל אחד *רוצה את כסא הכבוד.*

וכשכל אחד רוצה את כסא הכבוד *הרבש"ע בגלות.*
*הרבש"ע שכל העולם שלו*, והוא זן ומפרנס לכל, והוא טוב ומיטיב לרעים -
*לקחו ממנו* את המקום שלו בעולם שלו, *וכך אנו יוצרים לו גלות.*

(מתוך צעירי החברותא)
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

בס"ד

היינו בירושלים לא מזמן בקרבת חברים וותיקים מיד עזרה.
שמעתי תוך כדי שיחה כך:
*שהפחד* בזמן הניסיון שאנו מרגישים מה יהיה, לאן פנינו, שחלילה לבד אנו בעולם, *ואני עזוב*, ואין עלי השגחה, והמחשבות מפליגות ומכרסמות את בשרי,
אמר הרב זצ"ל במכתב פ"א:

" *זהו הפחד* שכל מחשבותיך וכל פחדיך *מקור הקדושה מקורם*. הקב"ה חפץ לעורר לך באמצעות *פחדך את פחד ה'*,"

והשיחה נמשכה:

*שמתוך הפחד שה' יעזוב אותי* ,
את זה הפחד צריך להעלות לו יתברך בכל עת שתוקפים אותנו מחשבות.
" *אני לא עזוב*, אני אצלך, ואתה פה לידי, מקיף אותי מחיה אותי, *הפחד הזה זה אתה*, אתה שולח אותו אלי להכיר ולהמליך אותך עלי" לצאת מ"האני" אל
ה"לך דומיה תהלה".

ומצאנו את המלך דוד חי וקיים ששיתף והתפלל על *הפחד העזיבה* להשי"ת .

*אַל תַּעַזְבֵנִי ה' אלוקי אַל תִּרְחַק מִמֶּנִּי.* (תהלים לח)

*אַל-תַּשְׁלִיכֵנִי, לְעֵת זִקְנָה; כִּכְלוֹת כֹּחִי, אַל-תַּעַזְבֵנִי* (תהלים עא)

*אֶת חֻקֶּיךָ אֶשְׁמֹר אַל תַּעַזְבֵנִי עַד מְאֹד.* (תהלים קיט)

*אַל תַּסְתֵּר פָּנֶיךָ מִמֶּנִּי בְּיוֹם צַר לִי* (תהלים קב)

*אֵלִ֣י אֵ֭לִי לָמָ֣ה עֲזַבְתָּ֑נִי רָח֥וֹק מִֽ֝ישׁוּעָתִ֗י דִּבְרֵ֥י שַׁאֲגָתִֽי* (תהלים כב)

*נַ֤עַר הָיִ֗יתִי גַּם־זָ֫קַ֥נְתִּי וְֽלֹא־רָ֭אִיתִי צַדִּ֣יק נֶעֱזָ֑ב וְ֝זַרְע֗וֹ מְבַקֶּשׁ־לָֽחֶם׃*(תהלים לז)

*וְגַ֤ם עַד־זִקְנָ֨ה ׀ וְשֵׂיבָה֮ אֱלֹהִ֢ים אַֽל־תַּ֫עַזְבֵ֥נִי עַד־אַגִּ֣יד זְרוֹעֲךָ֣ לְד֑וֹר לְכׇל־יָ֝ב֗וֹא גְּבוּרָתֶֽךָ׃* (תהלים עא)

*כִּי לֹא אֶעֱזָבְךָ עַד אֲשֶׁר אִם עָשִׂיתִי אֵת אֲשֶׁר דִּבַּרְתִּי לָךְ.* ( בראשית כח)
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

*ליל שישי - סיפורים.*

פעם אחת פגשתי את *רב אושר יוצא מבית הכנסת בזכרון משה* יחד עם מרדכי גולדברג וילדם עברה ילדה בגיל 10 בערך.
כנראה שהייתה ממשפחה עניה והרב רצה *לתת לה כסף*. הוא חיפש בכיסיו *ולא מצא* וביקש ממרדכי וגם מרדכי חיפש בכיסיו *ולא מצא* כסף.
באותו רגע עבר יהודי אחד, *הוציא חבילה של שטרות* ומסר אותה לרב.
*הרב נתן* חלק מזה לילדה והשאר החזיר לכיסו.

שמעתי שהרב, לפני שנים רבות, סבל מבריאות לקויה ומצבו הכלכלי היה קשה. *אשתו הרבנית אמרה לו לצאת להשיג איזה סכום לכלכלת הבית.*
הרבי יצא עד פינת רחוב רש"י ושם מצא סכום כסף גדול.
*>>>>*
..ושמעתי שבאותם זמנים קשים אמרה הרבנית לרב, *שמיכל אחד של גז כבר נגמר* ובמיכל השני היא כבר משתמשת *כחודש ימים* והיא חוששת שבאמצע *ההכנות שלה לשבת* ייגמר גם המיכל השני.
הרב השיב לה:
"*אל תדאגי, את תוכלי להשתמש עם הבלון הגז הזה עוד ששה חודשים*" - וכך היה..

ואחרון לכבוד *שאבעס קוידש..*

סיפר לי ש.ש שפעם בזמן *שהכין אוכל למירון לשבת מברכין* חסרו לו אטריות לקוגל. חיפש במטבח ולא מצא, אז הלך למכלות *וקנה מכספו הפרטי* כמה חבילות של אטריות.

כשהכין את הקוגל נזכר *שהוא צריך שני עופות לבית* וחשב בליבו לקחת את העופות וכשיפגוש את הרב יאמר לו שלקח.
מאחר שהוא ממילא קנה את האטריות על חשבונו, *מצפונו על כן היה נקי.*
בשבת אחרי תפילת שחרית כשהגישו את הקוגל כולם, רק הרב לא אכל.
שאל אותו ש.ש "*מדוע אינך אוכל את הקוגל* ?"
ענה לו הרב: "תגיד לי איזה מחשבות היו לך בשעה שהכנת אותו?"
אמר לו ש.ש: "*אמרתי לכבוד שבת קודש*".
זה לא סיפק את הרב ואמר לש.ש "תחשוב טוב ותגיד לי"
ש.ש. התחיל לשחזר את כל התהליך ההכנה ואז נזכר שלקח שני עופות תמורת האטריות.

אמר לו הרב: "*לכן אני רואה על כל המאכלים שם של הקב"ה, ורק על הקוגל אני לא רואה את שם הקב"ה*".

( כל הסיפורים בשם הרב ר"ז זצ"ל)
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

לפני תקופה סיבב ה' לנו להיות אצל אחד החברים הוותיקים שהיה עם רב אושר מעל 35 שנה.

וכך הוא אמר:
רב אושר תמיד היה אומר, " *אני לא מחדש לכם כלום, זו הדרך ישנה ועתיקה שבה הלכו אבותינו הקדושים, בה הלך דוד המלך, ובה הלכו והולכים הצדיקים האמיתיים* "
ונתן לי ראיה מהחומש מרש"י, פרשת בראשית. וְיִרְדּוּ בִדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּבַבְּהֵמָה וּבְכָל הָאָרֶץ וּבְכָל הָרֶמֶשׂ הָרֹמֵשׂ עַל הָאָרֶץ"
ואומר רש"י : וירדו בדגת הים. יש בלשון הזה לשון רידוי ולשון ירידה, זכה רודה בחיות ובהמות, לא זכה, נעשה ירוד לפניהם והחיה מושלת בו.

ועל זה אומר שי למורא: *זכה, מלשון זיכוך*.
כאשר האדם *מתעדן ומזדכך, אין גאוה ותחושת ישות עצמית, אלא הוא מרגיש שהוא פועל בכוחו של הקב"ה*, אז הוא רודה בחיות ובבהמות.
אך אם לא זכה , דהיינו שלא יזדכך, *והוא מרגיש את ישותו ומציאותו העצמית*, הוא מרגיש שהוא רוצה והוא שולט בכוחו שלו, *אז הוא נעשה ירוד לפניהם*, לא זו בלבד שאינו בדרגה שווה לכל הנבראים אלא יותר מכך הוא נחות יותר מהם.

ואז הרכין את ראשו ואמר לי בכובד ראש, " *עד היום אני עוד עובד על זה, ולא הגעתי אפילו להתחלה..* "
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

*הקדמה לשיחה של מחר*
"הכנעה", סיפור.

...*היה בחור שהיה בחבורה ולמד בישיבה בבני ברק*, והוא מאד רצה *להיות בראש השנה עם ר' אשר במירון*, ור' אשראמר לו לשאול בישיבה אם מסכימים לו לנסוע, ובישיבה לא נתנו לו הסכמה.
הוא שאל את ר' אשר *מה לעשות ?*, ור' אשר ענה לו:
"אם בישיבה לא נותנים לך לנסוע *אתה צריך להיכנע ולהישאר בישיבה בראש השנה*"; אותו בחור *נכנע מיד* וקיבל את זה והסכים להישאר בישיבה.

ובזמנו זה היה דבר לא פשוט בכלל להיות עם ר' אשר
בראש השנה היה במושג של "*יהרג ובל יעבור*".

ואחרי זה ר' אשר אמר:
"*חיפשתי בתפילה מי מן החברים נמצא איתי*, חיפשתי עם מי ללכת בתפילה, לא מצאתי אף אחד, *רק את אותו בחור שנכנע* ונשאר בבני ברק ואיתו הלכתי את כל התפילות".
זה נותן לנו מושג מה זה הכוח של הכנעה וביטול, לא לומר "*אני עושה מה שר' אשר אמר*",

ר' אשר אמר הרבה דברים *אבל* כאשר אדם רוצה לעשות
מה שר' אשר אמר *הוא צריך לעשות חשבון* אולי ר' אשר אמר דברים שזה קודם את הדבר שעכשיו אני רוצה
לעשות, וזה יותר חשוב ואולי זה באמת מה שר' אשר רוצה.

*ואפשר לדעת את זה על ידי* שאם יש לו לאדם 'ברען' לעשות את מה שר' אשר אמר ולעומת זה יש דבר שקשה לו לעשות *והוא לא רוצה לעשות את זה סימן שהישועה היא שם*, *איפה שחושי הטבע מושכים אותי.*
הרי השטן גם מכיר את ר' אשר הוא גם יודע לומר לאדם תעשה כך כי ר' אשר אמר לעשות כך אבל אם זה בא *באנסטינקט ובאש של הטבעיים זה לא ר' אשר*.

*ר' אשר זה הכנעה זה ביטול*, שב ואל תעשה זה לפעמים הרבה יותר "ר' אשר" מאשר ש'אני עשיתי מה שר' אשר אמר"...

(קול אמרי אשר)
אוועיטער
פארק שול
פרישער באניצער
פאוסטס: 33
זיך איינגעשריבן: פרייטאג מאי 17, 2024 6:14 pm
x 101

פאוסט דורך פארק שול »

האדמו"ר מספינקא דונולא איז א תלמיד און רוב פון זיינע תורות זענען געבויט אויף ר' אשר'ס מהלך.
דער מענטש האט געהאט אפענע אויגן.
ער האט אמאל אהיים געשיקט א אינגערמאן קיין פתח תקוה 2 אזייגער באנאכט צו זיין טאטע'ס הויז, זאגנדיק גיי געב צי עסן פאר א איד, דער אינגערמאן איז אנגעקומען אהיים און געטראפן א איד זיצן אינדערויסן, פרעגט ער איהם וואס זיכסטו דא? ענטפערט ער אז ער איז הינגעריג.
איך שרייב סך הכל מיין מיינונג, לאו דווקא געבויט אויף קלארע פאקטן.
אבער עס איז דא 1% טשענס אז איך בין גערעכט
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

פארק שול האט געשריבן: דינסטאג יולי 09, 2024 4:03 am האדמו"ר מספינקא דונולא איז א תלמיד און רוב פון זיינע תורות זענען געבויט אויף ר' אשר'ס מהלך.
דער מענטש האט געהאט אפענע אויגן.
ער האט אמאל אהיים געשיקט א אינגערמאן קיין פתח תקוה 2 אזייגער באנאכט צו זיין טאטע'ס הויז, זאגנדיק גיי געב צי עסן פאר א איד, דער אינגערמאן איז אנגעקומען אהיים און געטראפן א איד זיצן אינדערויסן, פרעגט ער איהם וואס זיכסטו דא? ענטפערט ער אז ער איז הינגעריג.
ולהוסיף, ווען איינער איז זוכה, ארויס צו גיין פון די אייגענע שקר/נגיעות. זעהט ער באמת מכל העולם ועד סופו. ס’איז בכלל נישט קיין חידוש. דעיס איז בעצם די נאטורליכקייט פון א איד.
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

-מוסדות יד עזרה- שיחת חברים.
(נאמר בפני צעירי החבורה מוצ"ש פר' תולדות ב' כסליו תשפ"ב)
*חלק א'*

..השם יתברך זיכה אותנו לעבור את השבת, *ולשמוע דיבורים מהדרך של ר' אשר*, שזאת היא *דרך השם ודרך האמת*,
ובוודאי שאי אפשר בפעם אחת להקיף הכל ולזכור את הכל, ובטח שאי אפשר לקחת כל נקודה שהעלנו ודיברנו ושמענו ומיד לתרגם את זה לתוך עשיה.
אבל כבר הקדימו אותנו חכמינו זיכרונם לברכה בפרקי אבות: "*לא עליך המלאכה לגמור, ולא אתה בן חורין להבטל ממנה*" (פר' ב, טז),
לכן חשוב *שכל אחד ייקח איזה נקודה* שכל אחד מכיר שיש לו שם את *הקושי ולזכור שהקושי יש לו מטרה* להזכיר לו לאדם *את יסודו* את יסוד האין שלו את ה"חטאתי נגדי תמיד" (תהילים נא, ה).

*את הליקוי שלו* מבחינת מה שהוא נברא *בשר ודם*, וכל החסרונות שיש באדם הוא נברא איתם *לטובתו*,
כי אם לא היה בנו חסרונות אז *בשביל מה אנחנו צריכים את הרבש"ע* בשביל מה אנחנו צריכים תורה ומצוות,
אם אנחנו שלמות והכל בסדר, לכן נברא האדם במציאות ש"*וכל יצר מחשבות ליבו רק רע כל היום*" (בראשית, ו, ה)
ו"*יצר לב האדם רע מנעוריו*" (שם, ח, כא), בשביל *שיעמול* ויהיה חייב לשעבד את כל *מציאות הטבע הגשמי שלו* רמ"ח אבריו ושס"ה גידיו שלא יילך בשרירות ליבו, אלא ישעבד את מציאותו לרצון השם "לעשות רצונך בלבב שלם".

*למעשה זה לא דבר קל*, זה דורש הרבה עבודה והרבה עקשנות והרבה *מסירות נפש*, לכן הריבונו של עולם נתן לנו כלים ואת הבחירה, ונתן לנו *מסגרת*, שתפקידה של *המסגרת* היא לכוון את האדם ולעזור לו איך לשעבד את מציאות *הטבע שלו לעשות את רצון הקדושה.*

(קול אמרי אשר)
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 3432

-מוסדות יד עזרה- שיחת חברים.
(נאמר בפני צעירי החבורה מוצ"ש פר' תולדות ב' כסליו תשפ"ב)
*חלק ב'*

ר' אשר ע"ה כשהיה מחלק לחברים '*לחיים*', היו לו שתי ברכות שבדרך כלל היה מברך או: "זיי מענטש" (*תהיה בן אדם*), או: "זיי הערלעכע איד" (*תהיה יהודי כשר*).
זה שתי דברים *שקשורים אחד בשני* להיות "*בן אדם*" זה *הכנעה*, שכאשר אדם צריך לעשות דבר שזה החובה שלו כמו לקום בבוקר ללכת למקוה ללמוד וכו' וכדו', *ויש לו קושי*, הקושי הזה בא בשביל *לזכות אותו* בעבודה ובמאבק, ולהיות "*בן אדם*" זה *לא לתת לקושי להכניס אותי לקושי להכניס אותי להפקרות ולפינוק ולשיגעונות*, אלא הקושי בא *לעורר אותי באמונה* שאם זה מה שאני צריך לעשות השם יתברך יעזור לי, *וצריך להיכנע* ולעשות את מה שצריכים לעשות.

(קול אמרי אשר)
שרייב פאוסט