ענינים ומכתבים מהצדיק ר' אשר פריינד זי"ע

פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
פאוסטס: 1233
זיך איינגעשריבן: זונטאג יוני 02, 2024 4:29 pm
x 1987

Re: ענינים ומכתבים מהצדיק ר' אשר פריינד זי"ע

פאוסט דורך פשוט און גראד »

קלאפן האט געשריבן: מיטוואך אקטאבער 30, 2024 4:18 pm אריינגעסיינט צו וויזן איך בין אויכעט דאהי צום לאמפ רעדט איר אודאי נישט
יישכ.
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

ס’איז באמת דיימאנט ווערטער וואס פאר ווער ס’רעדט צו איהם איז עס א מציאה יקר מאד
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

https://chat.whatsapp.com/Gxls3ALsZBYC84mTcibtIz

שיחת הרא"ש תשרי תשכ"ה – נכתב ע"י הרי"פ הבנתו
המשך מאתמול.

כדי שהאדם יוכל לצאת מה"אני" ולהגיע ל"לך" צריך להיות ב"דומיה". דומיה איז שוויגין און שוויגין איז שוויגין (דומיה זה לשתוק לשתוק לשתוק) *ולשתוק היינו לא להתרעם ולא לכעוס לא על עצמו ולא על אחרים ולא על הרבש"ע, אלא פשוט להיות ב"דומיה".*

כלומר להיות *במאבק עם עצמו לא להגיב על כל דבר* ולא לראות כל דבר בחומרה רבה, *אלא ללמוד להבליג ולשתוק* אף אם נראה לו שעשו לו את העוול הגדול ביותר שיכול להיות בחיים, ואף עם יכול להצביע באצבע מאשימה על משהו שהוא זה שגרם לו את הצרות שיש לו, *בכל זאת להבליג ולשתוק*.

ה"דומיה" הזאת תעזור לאדם לצאת מה"אני", כלומר לצאת *מבית הסוהר של עצמו* ולהיות עם הרבש"ע – עם ה"לך ה' הגדולה והגבורה".
ה"לך" וה"דומיה" הולכים ביחד, אם יש ה"לך" יש ה"דומיה" ואם יש ה"דומיה" יש את ה"לך".
ולא ייתכן שהאדם יחיה את ה"אני" ויהיה לו הדומיה, ומאידך, לא ייתכן שהיה בסערת נפש ובדיכאון מלא דאגות ותסכולים ויחיה את ה"לך".
אחד קשור בשני, כי מי שחי עם הרבש"ע הוא יוצא מה"אני" ומי שיוצא מה"אני" *משתחרר מכל התסכולים* שסובבים אותו ונמצא ב"דומיה" בשקט בשלוה בשמחה ובחדוה.

*המשך מחר*. (חלק אחרון)

להצטרפות לערוץ
https://whatsapp.com/channel/0029Vaemb4uFMqrSzhorYV37

למכשירים כשרים
https://chat.whatsapp.com/FEEUzbuGzIrKiP8KRase0l
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

שיחת הרא"ש תשרי תשכ"ה –
נכתב ע"י הרי"פ הבנתו
(חלק אחרון)

" לך דומיה-תהלה"

כשיש השילוב בין ה"לך" ל"דומיה" אז נמצאים במציאות של "תהלה".
אין ואס איז דאס תהלה ? תהלה לה' ! (ומה זה תהלה ? תהלה לה'! )
כשדוד המלך אמר תהלה הרי זה תהלה לה'.
האם בכלל שייך לומר תהלה ולא התכוון תהלה לה' ? איך בין דאך גורנישט (הלא אני כלום)
ואת מי מהללים? רק את ה'.

דוד המלך אמר: תהלה לדוד ארוממך אלקי המלך ואברכה שמך לעולם ועד (תהלים קמ"ה)
את מי הלל דוד – את עצמו ?
ודאי שלא! לא שייך להלל את עצמו, ואת מי הלל?
את הקב"ה!
כך שהמושג הילול הוא רק לרבש"ע.
כשיש לך דומיה מגיעים לתהלה לה' ',
ממש לעבין מיט דעם רבש"ע
(ממש לחיות עם הרבש"ע)

התהלה לה' הוא כל כך פשוט והוא כל כך חזק שלא מרגישים את עצמם כלל ורק הלול לה'.
כי באם יש לך רק תהלה לה' ולא לאני – והאני הוא רק אני ה' אלקיכם - ממילא הכל לה'.
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

ירושלים,חשון תשמ"ב.
לכבוד...

*במוצאי שמחת תורה* דיבר והדגיש כי הקב"ה רצה *שקַיִן ישוב אליו בתשובה אמיתית על הריגת הבל אחיו,* ואיזה תשובה יעשה?
זה נזכר ברש"י וזה לשונו בפסוק ט' "אי הבל אחיך" *להכנס עמו בדברי נחת* אולי ישיב ויאמר "*אני הרגתיו וחטאתי לך* !"
אילו היה קין אומר כך "*חטאתי*" היתה זאת *התשובה הגמורה שלו*, וכך *עלינו* לדעת "וחטאתי נגדי תמיד" ולומר *חטאתי לך*, וזה היה עצם החטא של אדם הראשון *שלא אמר מיד "חטאתי*" אלא התנצל ואמר תירוץ על מעשיו *"האשה אשר נתת לי היא נתנה לי ואוכל"*.
וממילא לא יכול *לתקן את חטא עץ הדעת.*

אלא שבסופו של דבר הוריד מאלף שנות חייו שבעים שנה למען *דוד בן ישי* שהיה ניצוץ של אדם *ובת-שבע* ניצוץ של חוה, *ודוד תיקן* אז את חטא עץ הדעת ע"י שאמר "*חטאתי*".
את זה עלינו ללמוד מפרשה זו.

בליל ש"ק הרגיש עצמו חלש מאד ולא יכול לדבר, אלא שאמר כשהוא אומר לנו "גוט שבת" *אתם צריכים להתעורר* כי *הצרות הן גדולות* ויש להתחיל בפשטות גמורה לדעת *שאנו תוהו ובוהו היינו אפס מוחלט* וממילא נזכה למציאות הוי"ה *שתופיע עלינו* וכך *ניגאל*.

אבל אם *אנו מציאות* ומה שלומדים תורה זה שייך אלינו *אנו מנותקים מהקדושה ח"ו* לכן יש לעבוד בנקודה זו.

(הרג"ס זצ"ל)

להצטרפות לערוץ

למכשירים כשרים
https://chat.whatsapp.com/FEEUzbuGzIrKiP8KRase0l
אוועיטער
אהבת עולם
פרישער באניצער
פאוסטס: 70
זיך איינגעשריבן: מאנטאג אוגוסט 19, 2024 10:25 am
x 121

פאוסט דורך אהבת עולם »

וואס זענען די אלע **** אינעם מאמר?

@פשוט און גראד
וְהָאֵר עֵינֵינוּ בְּתורָתֶךָ. וְדַבֵּק לִבֵּנוּ בְּמִצְותֶיךָ. וְיַחֵד לְבָבֵנוּ לְאַהֲבָה וּלְיִרְאָה אֶת שְׁמֶךָ.
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

אהבת עולם האט געשריבן: זונטאג נאוועמבער 03, 2024 7:34 pm וואס זענען די אלע **** אינעם מאמר?

@פשוט און גראד
It is typed it should be bold. But the affect is not happening on this platform
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

"עׇזְרֵ֤נוּ  אֱלֹ֘הֵ֤י יִשְׁעֵ֗נוּ עַֽל־דְּבַ֥ר *כְּבֽוֹד־שְׁמֶ֑ךָ* וְהַצִּילֵ֥נוּ וְכַפֵּ֥ר עַל־חַ֝טֹּאתֵ֗ינוּ *לְמַ֣עַן שְׁמֶֽךָ׃*"

אמר רב אושר זצ"ל
(נכתב ע"י א"ק)

בכל מעשה שאדם עושה בעולם העשי'ה *הוא צריך לדעת שכל העולם תלוי בזה.* הוא יכול להזיק לכולם והוא יכול להטיב עם העולם.

כשיש גזירה רעה ח"ו על עם ישראל ובשמיים יושבים ודנים את העולם, ומידת הדין שולטת אז, אז אין בידי הקב"ה לשנות מאומה.
משום שבית דין של מעלה שואל את הקב"ה האם אנו לא דנים כפי שאתה פסקת? אם אתה רוצה תשנה, אבל אנו דנים כפי שאתה פוסק.
*ומהצער הזה הקב"ה נכנס לעולמות נעלמים ונסתרים, ובוכה כנאמר "במסתרים תבכה נפשי"* ואפילו תפילה על קברי צדיקים גם לא יכול לעזור כי אין בידיהם לשנות מאומה.

*רק בידי האנשים שנמצאים בעולם העשי'ה שבו יד את מידת הרחמים, במעשים הטובים שלהם שייך לשנות, ולבטל את הגזירה.*
כי ברגע *שאדם עושה מעשה טוב*, *הקב"ה לוקח* את המעשה הטוב, ובא לפני בית דינו ואומר *תעצרו את מידת הדין*, המעשה הזה שיש בידי משנה את הגזרות הרעות,
כמו שמצינו אצל יונה הנביא שהוא בא לנינוה ואמר להם בעוד ארבעים יום הקב"ה יהפוך את נינוה והם חזרו מדרכיהם הרעות ועשו תשובה ומעשים טובים אז אפילו שהדין היה שנינוה יהפך, *השתנה הדין ובטלה הגזרה.*

וצריך לדעת שכל מה שמבקשים מהצדיקים בקבריהם זה לעורר רחמים *במעשים הטובים שאנשים עושים בעולם הזה.*
לכן אנו *צריכים לדעת ולזכור* כשאדם עושה מעשה וחושב שהוא מרוויח בזה, הוא בעצם לא יודע שבהנאה שיש לו רגע אחד הוא עושה נזק כזה גדול שכל העולם יכול לסבול בגללו, ולהפך, *לפעמים אדם נותן נקודה קטנה בזה שהוא מוותר או שהוא שותק או כל פעולה טובה אפילו שהוא שוכח מזה, אבל בזכותו כל העולם מרוויח.*

(חברותא)

להצטרפות לערוץ

למכשירים כשרים
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

מכתב ק"ע - חלק א'
(ערש"ק פורים תשל"ד)

לכבוד...
*דע, חבר יקר, כי להיות חבר נאמן זה דבר קשה מאד*, ומי שרוצה להגיע למדרגה כזו צריך להתעקש מאד ולחיות במלחמה תמידית ולא בהתרופפות.
אבל הרי התכלית היא להגיע לשלימות כזו *שכל הפעולות שאתה עושה - שבהם ומהם אתה חי - יבואו ממציאות האין שלך.*
ואז נהפך הגוף, שהוא אַיִן, *לנשמה שהיא נצח.*

והרי הנשמה היא היא תכלית הבריאה של מציאות בורא העולמים, שרוצה שנחיה חיי נצח בזכות הנשמה, והגוף יהיה כלה מאליו.
*וה' ברוב רחמיו יתן לך רחמים שתוכל לחגור חרבך כגבור הודך והדרך, ותגיע לשלימות.*
ה' ישלח מלאכיו לשומרך בכל מחשבה ומחשבה היוצאת ממך שלא תינזק על ידי השליחים הגורמים לך לבוא לשלימותך בבחינת בחירה. זאת אומרת הבחירה היא מציאות שעל ידה *אנו מגיעים למסקנה שהמציאות שלנו היא המידות הרעות*,
והקב"ה נתן לנו כוח בחירה להתאמץ ולהתגבר עם *מציאות רחמיו באהבה ויראה, שזה פחד*, והפחד מביא את האדם לכך שיחלשו מגמותיו להרע.

*כי כאשר מביא הקב"ה ניסיון על האדם*, הרי *אין זה יתכן* כי במציאות האנוש הוא *יוכל להתגבר*, שהרי השטן ממש בוער ויוקד בעצמותיו, ומי הוא שיעמוד כנגד הסערה, עד *כי אין לאדם ברירה* אלא לבצע את מזימות הרשע.

אלא *שהקב"ה חפץ* לבל ידח מבני ישראל נדח הביא בלב האדם ברגע הקשה של הניסיון *איזו סיבה שהיא*, כמו פחד, או דפיקה בדלת, או כלב שרודף אחריו, או חבר שפגע בכבודו, *כדי שהפחד או הסיבה האחרת תהיה גורם לתפנית* ולהחלשת הרצונות לבצע את מזימות השטן.
יוצא מכל זה, *שעל ידי הפחד יכול האדם להגיע לאהבה וליראה את שמך.*

(אמרי אשר מכתבים - חלק ב')

להצטרפות לערוץ

למכשירים כשרים
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

מכתב ק"ע - חלק ב'
(ערש"ק פורים תשל"ד)

...כי *כשיעשה חשבון נפשו* יראה את מציאותו ואפסיותו, ואיך זה יתכן כי בא לידי ניסיון ולא הוציא מחשבתו לפועל?

ואיך זה יתכן שכבר היתה בידו הגניבה אבל הוא החזיר אותה, היינו לא לקח אותה? אמת הדבר *כי מישהו הפחיד אותו לפי דמיונו* באמצע הגניבה בשומעו דפיקה בדלת, אבל ממתי אני הגיבור מפחד מדפיקות בדלת.

מה גם שבדקתי וראיתי שכל הדפיקה בדלת היתה *רק דמיון*, ולפחות לאחר שנבהלתי יכולתי לקחת בחזרה את הגניבה שהיתה בידי קודם לכן.

אבל הקדוש ברוך הוא ברחמיו העצומים על האנוש, *נתן בליבנו* אפשרות לדעת כי זה שהחזרתי את הגניבה *בא ממציאות האמונה*. שאני מאמין *שאין בכוחי להתגבר*, וכל ידיעותי בבורא העולם ובבריאותיו *אין בכוחם* לעצור בעדי מלעשות הרע בעיני ה'.
כי לא ידיעותיי כידיעת השם, ולא מחשבות האדם כמחשבות שחשב ה' לעשות.

ומאחר שידע האלוקים מיעוט ערכנו וקוצר כוחנו לעמוד ולהתגבר על אף הידיעה שלנו, *לפיכך צימצם עצמו על ידי אמונה פשוטה*, ומופיע בפנינו בשעת הניסיון *בלבוש של פחד ויראה.* ופחד זה מחליש את סערת הפגם שלי, ונותן לי משקפיים לראות שלמעשה *אין אני יכול לעמוד בכל ניסיון*. ואמונה זו שאין באפשרותי להתגבר על יצרי, היא אשר מונעת ממני לבצע את זממו של היצר.

*ואשריך שזכית לעבודה כזו,* שמזה תזכה לחיות במציאות *הנצח* עם הבורא שהוא *חי לנצח*, ותזכה לחיות עם הצדיקים שנהנים מזיו השכינה. אשריך וטוב לך.
ואני מקווה שה' יזכה אותך בשידוך טוב בקרוב כאוות נפשך ולבך. ואם תשאל למה הדבר מאחר לבוא, זה מפני שרצון הבורא *כי תקבל המושג מה זה אהבה ויראה*, כדי שהשידוך הטוב לא יהיה בבחינת אהבת הגוף, אלא שממנה ועל ידה תגיע לאהבה שאליה הגיעו אלה שהפכו את *גופם לנפשם*, וחיו עם בחינת *אהבת נפש ויראת הרוממות* של האין סוף.
ורק מזה אפשר להגיע לשלימות האמורה "אהבת עולם אהבתיך" (ירמיה לא, ב).

*אני מאחל לך הצלחה בכל מעשה ידיך, ושימלאו כל משאלות לבך לטובה,* ושתגיע למצב של "קדש את שמך על מקדישי שמך, קדש שמך בעולמך".
ולזה מגיעים כאשר הופכים את הגוף לנפש.

(אמרי אשר מכתבים - חלק ב')

להצטרפות לערוץ

למכשירים כשרים
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

recording from R' usher says gashem

reach out in ishi for link
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

מכתב קצ"ט

י"ט חשון תשל"ט
[תרגום מאידיש]

את מכתבך קראתי בתשומת לב מרובה, זהו מכתב הנוגע עד הלב, עם זאת שמחתי לראות מתוך השורות שקבלתם הבנה עמוקה בדרכי האמונה הפשוטה, מה שלא יתכן לקנותה מבלי יסורים, כמו שדוד המלך ע"ה אמר "טוב לי כי עוּנֵיתי למען אלמד חוקיך".

ועכשיו חשוב מאד לא לעצור, להמשיך הלאה ויותר גבוה.
נכון, הדרך מלאה במכשולים, עליות וירידות, ולפעמים גם נפילות נוראות ומרות, ודווקא שמה "גם שָׁם ידך תנחני ותאחזי ימינך".
ארוכה היא הדרך אל התכלית האמיתית של האדם, ארוכה כל-כך כאורך כל ימי חייו, אבל העבודה שהוא יתן תביא אותו בודאי אל התכלית, אל הדביקות בה', שזו היא המדריגה הכי גבוהה והכי חשובה שאדם מסוגל ויכול להגיע.

השי"ת הוא טוב לכל, טוב ומיטיב, הרצון שלו הוא להשפיע שפע רב מהאוצרות שלו, השאלה היא רק כיצד אנו מכשירים את עצמנו להיות כלים לקבל את השפע-קודש הזה.

ולפעמים מוליכים את האדם מן השמים - באמצעות כל מיני סיבות - בדרך של יסורים וכאבים, כדי שיוכל להיות כלי ראוי לקבל.
וכאשר האדם זוכה להכיר בכך, הוא נהיה שמח מהבהירות על תכליתו האמיתית בחיים.

וכאשר האדם רוצה לתת את הרצון האמיתי להעמיד את החיים שלו על יסוד האמונה הפשוטה, הוא מקבל סייעתא דשמיא בכל הענינים שלו, ובעסקים, אפילו ענינים כאלו שנוגעים אל הגוף בגשמיות - כדי לקבל השראת הנפש.

כי כל אלה באים לשמש את התכלית האמיתי של אחדות השלימות של כללות הבריאה כאשר עלה במחשבתו לברוא את העולם.
אז נהיה אצלו הבחינה של "תורתו עיקר ומלאכתו טפל".
תורת-החיים שלו עצמו נהיית אצלו העיקר, כיצד לעבור את החיים שלו בתוך הקוצים והברקנים שהמדבר שממה של הטבע והתכונות שלו מצמיח ללא הרף, וממילא עניני הפרנסה נעשים בקלות כמו "קל כנשר", כי מן השמים מרחמים עליו ועושים כל חפציו, וממלאים כל משאלות לבו לטובה בבני חיי ומזוני רויחי, אמן כן יהי רצון.

אני מברך אתכם מקרב לב ונפש, שאתם וב"ב החשובים תזכו לעלות על דרך האמונה הפשוטה, ועי"ז תזכו להוושע בזרע של קיימא במהרה דידן, מתוך רוב נחת והרחבת הדעת, אמן כן יהי רצון.

(אמרי אשר חלק ב'- מכתבים)
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

מכתב נט
אדר תשל"ח.
לכבוד...

אני מצטער מאוד על ייסורי הנפש העוברים עליכן, כאשר המחשבות והדמיונות מדריכות מנוחתכן בלי הרף.
הרי כל המחשבות נובעות מ-"רבות מחשבות בלב איש" והאיש אינו מתאבק דיי שאצלו ישרור "עצת ה' היא תקום".

טבע האדם מושך אותו תמיד אל היסוד שלו, יסוד העפר, יסוד העצבות וזה מתלבש בדמיונות שונות, אפילו מחשבות שאין להעלותן על הדעת.
כאשר האדם רוצה לעשות לו דין וחשבון, מדוע באות אלי מחשבות מרות כאלה, מדוע אני מהרהר עליהן כל היום?
אם כי יודע הוא היטב כי המחשבות הללו הן מזיקות לו ביותר והן מביאות ממש לידי אסון לעצם קיומו.
כדי שתוכל להשתחרר מהמחשבות הרעות, עליך ראשית להכיר שכל הדמיונות על הזולת הן שווא ושקר, לצאת במאבק אדיר כנגד יצר הרע המחדיר בקרבך מחשבות כחש כאלה!
לזעוק מעומק הלב להקב"ה שיעזור לך במאבקך, ואם תרצה באמת לצאת המיצר, אז השי"ת ברחמיו המרובים ישחרר אותך מהצבת של הטבע הרוצה לבלוע אותך וליטול ממך את הכול בגלל שאתה נותן לו להשתלט עליך בעד שנייה אחת של הנאה של ייאוש ושברון.

אבל הרבש"ע, הוא בעל הרחמים, ושומע תפילת כל פה, הוא מצפה על תפילותינו כאשר תתחננו אליו באמת להיפטר מהמחשבות הרעות, ואם תרצה לשים לב לזה ולתת לכך שלימות הרצון שיעזור לכם השי"ת ותבריאו ויהא לך כוח לדאוג על המשפחה בלי עין הרע.
כדי שהייסורים לא יהיו לשווא, וכדי שתגיעו למטרה האמיתית להגיע לשלימות בחינת "מבשרי אחזה אלוה", עליך להתבונן על עצמך ולחשוב כיצד אני מחזיק מעמד בתוך ים הייסורים – בטח יש כוח המחיה אותי ברחמים גדולים.

זה מדריגה גדולה, שעם הייסורים הגדולים יכולים לחיות עם הבורא יתברך שמו, כגמול על אימו ואז לא יחסר מאומה, כי הוא נמצא בחיק אימו.

נכון, זה לוקח הרבה זמן עד שמגיעים למדרגה זו אבל האדם צריך להתחיל, וכאשר מתחיל באה עזרה מהשמים שיגיע לכך.
הוא מוכרח להיאבק ולהילחם מלחמה מרה, שלא יהא נעלם במדבריות השממה חלילה, ולא יהא נפרד מהקדושה ר"ל.
לפיכך אני מפציר, אנא תרחמו על עצמך ועל משפחתך ועל הילדים שיחיו, תנו את המאבק בעד הקדושה, שתיכנס לביתכן שלוות החיים והשלום בין איש לאשתו, אז השכינה תהא שורה ביניכם ויחד עם בני ביתכם תגדלו את ילדיכם לתורה ולחופה ולמעשים טובים.

אני לא יכול לעזור לכם במאומה.. כי זה תלוי רק בך, אצלך הבחירה שיהא לך טוב, את צריכה לתת את העבודה, זולתכם אף אחד לא יכול לעשות משהו בשבילכם, אם תרצו לפעול – ערב אני על הסיעתא דשמיא שתהא לכם.
אבקשכם עוד הפעם, תרחמו על עצמכם ותזכו לרחמים.
ואם יבוא ח"ו גל של סערה על בני ביתכם שיחיו, והיצר הרע לוחץ עליכם שתשפכו כעסכם עליהם – עליך לדעת שזה הניסיון שלך, כי מנסים אותך מן השמים ומצפים שתעמדו בניסיון ותלחצו על עצמכן להרים את העיניים והלב בתפילה ותחנונים להשי"ת שייתן לכן רחמים והדעת האמיתית וכוח לנהל את ביתכם בשלום ושלוה על מי מנוחות, שיהא בית של תורה וגדולה מתוך נחת והרחבת הדעת אמן כן יה"ר..

(אמרי אשר - מכתבים)
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

ירושלים ת"ו,חשון תשמ"ח.

שאלתי אותו על הפסוק "ויקרא אברהם שם הנער אשר ילדה הגר ישמעאל"
אומר רש"י: ששרתה עליו רוה"ק וידע לתת שם זה.
אבל זה פלא מדוע בכלל נתן את השם ?? הלא המלאך דיבר עם הגר ואמר לה "וקראת שמו ישמעאל" שהיא תקרא את שמו ולא אחר ומדוע הזדרז אברהם לעשות כך.

אמר לי הרא"ש מיד: אוי ואבוי היה לנו אילו הגר היתה קוראת שמו ישמעאל והיתה מתכוונת שישמע א-ל לקול בנה ישמעאל, והיו יוצאות צרות מזה לישראל, לכן אמר אברהם שמו והמתיק את הענין, שלא לכל בקשותיו ישמע א-ל. וממילא שרתה עליו רוה"ק מי וגם מן השמים הסכימו לכך.

ועוד,
וירא אליו ה' וכו' והוא יושב פתח האהל כחום היום.
אמר הרא"ש זצ"ל:
צדיק אמת כאשר זוכה להתגלות אלוקית, אינו נכנס לגדלות, ומוסיף להרגיש שטרם נכנס לעבודת ה' כראוי.
"וירא אליו ה'" כאשר נתגלה לאברהם אבינו, "והוא יושב פתח האהל" הוא מרגיש שממשיך עוד לשבת על יד הפתח ולא עשה אפילו צעד אחד בפנים, וזה "כחם היום" אפילו בהתלהבות הגדולה ביותר.

(אמרי אשר)
פשוט און גראד
אקטיווער שרייבער
x 1987

עבודת המידות - הַזּוּלָת כְּמַרְאָה

פרשת ויצא תשנ"ב (1991)

בליל ש"ק אמר הרב זצ"ל:
דלמה עשה הרבש"ע שיעקב אבינו יהיה לבן הארמי חמיו ,
ויצטרך לבלות אצלו כ"ב שנים, למה לא קיבל איזה חותן כמו שם ועבר שהיו צדיקים??
ותירץ:
דשלחוהו לשם מהשמים, כדי שיעקב יראה שהוא עצמו ג"כ לבן גדול, כי כשאדם נמצא במקום הסכנה והוא רואה שהוא עצמו ג"כ היה עושה כמעשיו של לבן, אך הוא לא עושה כי הוא צעק להשי"ת, וה' שומר עליו שלא יגיע לידי מעשה, וזה רחמים של הקב"ה ולכן אינו גונב לעצמו כלום מהצדקות שלו.

אח"כ דיבר הרב זצ"ל מענין חוצפה כלפי שמיא מהניא, והסביר דדבר זה נוהג רק באדם שנפל רבבות פעמים עד שהגיע להכרה דאם לא נפל זה מהרבש"ע, והוא מבוטל לרבש"ע, כי רואה כל הזמן איך שהרבש"ע שומר עליו שלא יחטא, ואם רואה שבאה אליו איזה צרה מיד צועק לרבש"ע, הרי אתה הוא המחייה אותי, וא"כ מה אתה בא להפחידני ולעשות כאילו זה לא אתה, הרי אתה הוא המהווה אותי ואת הסיבה שבאה לצערני, וא"כ אל תסתתר, גלה עצמך ואל תצערני.

וזה כמו שהרבש"ע צועק על עצמו, או כמו שיד אדם רוצה להכות ידו השניה, דהאדם יילחם על זאת בכל כוחו שיד אחת לא תזיק השניה, כן גם כאן באדם כזה שהוא בטל לרבש"ע, דהוא - חסר - חבל על דאבדין -.

(חברותא)
שרייב פאוסט